Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hersencellen herstellen en maken van nieuwe verbindingen met behulp van paddo’s

neurogenese

Inhoudsopgave

Nieuwe hersenverbindingen

Van magic mushrooms (paddo’s) en magic truffels is aangetoond dat de werkzame stoffen, psilocybine en psilocine, de groei van nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen stimuleert die kunnen helpen bij het aanpakken van aandoeningen zoals depressie en verslaving. Onderzoekers in Californië hebben aangetoond dat deze stoffen, die in veel landen als illegale drugs zijn verboden, in staat zijn delen van de hersenen opnieuw in te stellen op een manier die veel verder gaat dan de effecten van medicijnen. Dit betekent dat psychedelica de “volgende generatie” van behandelingen voor psychische stoornissen zou kunnen zijn die effectiever en veiliger zouden kunnen zijn dan de bestaande opties, aldus de auteurs van de studie van de Universiteit van Californië.

neurogenese -Hersencellen herstellen en maken van nieuwe verbindingen met behulp van paddo's
Neurogenese; meer hersencellen door paddo’s?

Ook Ayahuasca kan helpen

In eerdere onderzoeken van hetzelfde team is aangetoond dat een enkele dosis DMT, het belangrijkste ingrediënt in ayahuasca-medicinale brouwsels van Amazone-stammen, ratten helpt een angst voor elektrische schokken te overwinnen die bedoeld is om posttraumatische stressstoornis (PTSS) na te bootsen. Nu hebben ze aangetoond dat deze dosis het aantal vertakking-achtige dendrieten die uit zenuwcellen in het brein van de rat groeien, doet toenemen. Deze dendrieten eindigen op synapsen waar hun elektrische impulsen worden doorgegeven aan andere zenuwcellen en alle hersenactiviteit ondersteunen. Maar ze kunnen atrofiëren (verschrompelen) en terugvallen bij mensen met psychische aandoeningen. “Een van de kenmerken van depressie is dat de neurieten in de prefrontale cortex, een belangrijk hersengebied dat emotie, stemming en angst reguleert, de neiging hebben om te verschrompelen”, zegt Dr. David Olson, die het onderzoeksteam leidt.

Angst, verslaving en PTSS

Deze hersenveranderingen komen ook voor in gevallen van angst, verslaving en posttraumatische stressstoornis en het stimuleren van hen om opnieuw te verbinden kan helpen dit aan te pakken. Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Cell Reports, keek naar drugs in verschillende klassen, waaronder tryptamines, DMT en paddo’s, amfetaminen (waaronder MDMA)en ergolines (zoals LSD). In tests op menselijke hersencellen in het laboratorium, vliegen en ratten, ontdekte de onderzoekers dat deze stoffen de hersenverbindingen consequent versterkten.

Medische bevestiging

Mensen hebben lang gedacht dat psychedelica in staat zijn de neuronale structuur te veranderen, dit is de eerste studie die dat duidelijk en ondubbelzinnig bevestigt. Dit opent een hele reeks nieuwe behandelingsopties, die mogelijk minder vatbaar zijn voor bijwerkingen en misbruik. Het onderzoek laat zien dat er een aantal verschillende psychedelica zijn die in staat zijn plasticiteit te bevorderen

Zelfs na één paddo triptherapie sessie al resultaat

Uit onze eigen ervaring kunnen wij u vertellen dat vier op de vijf mensen die een tripsessie doen al na één keer profijt hebben van de sessie. Al na één keer zal u al een toename merken in positiviteit, creativiteit, zekerheid en openheid. “een trip van 5 uurtjes loste voor mij meer op dan 5 jaar reguliere therapie”, aldus de tripper.

Triptherapie inclusief ervaren tripcoach

Ik, Marcel, ben tripcoach bij triptherapie.nl en ik heb al sinds 2012 ervaring met psilocybine houdende truffels en paddo’s. Ik kan ook u begeleiden met uw zelfheling onder invloed van psilocybine. Dit doe ik, voor het beste resultaat, bij u in uw vertrouwde omgeving zoals bij u thuis of in de natuur bij u om de hoek. Ik neem voor u al het werk uit de hand door alles rondom te trip te regelen. Ik ga u verder helpen dan door alleen de zelfhelende trip te verzorgen. Om positief in het leven te blijven staan krijgt u ook leefstijlcoaching door voedings- en bewegingsadvies. Hierbij kijk ik onder andere ook naar neurotransmitters, die een grote invloed hebben op uw “state of mind”.

Zet nu de eerste stap door gratis het intakeformulier te vullen.

Wilt u eerst telefonisch contact? Verzoek ons dan u te bellen via het contactformulier.