Ayahuasca Nederland
 
Meldingen
Alles wissen

Ayahuasca Nederland

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
47 Bekeken
549819cc4dea5281b1ebea99191e23e7?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 23
 SERT
Topic starter
(@sert)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Hoe kan ik in Nederland legaal een ayahuasca sessie doen?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1231

@sert 

Geplaatst door: @sert

Hoe kan ik in Nederland legaal een ayahuasca sessie doen?

In Nederland zijn ayahuasca ceremonies illegaal indien er in het brouwsel DMT zit. De Hoge Raad heeft vastgesteld dat het bezit en de handel in ayahuasca met DMT verboden zijn. Dit betekent dat het niet mogelijk is om een legale ayahuasca (met DMT) sessie te ondergaan binnen de Nederlandse wetgeving. Ayahuasca zonder DMT is wel legaal, maar bevat niet de stoffen die zorgen voor de psychedelische effecten.

Er zijn legale alternatieven beschikbaar die vergelijkbare ervaringen als ayahuasca met DMT kunnen bieden. Een van de meest prominente alternatieven is het gebruik van psilocybine, dat voorkomt in magische truffels. In Nederland zijn deze truffels legaal en kunnen ze worden gebruikt in een therapeutische setting. Bij Triptherapie bieden we psilocybine sessies aan, waarbij de truffels worden gebruikt onder begeleiding van ervaren coaches. Dit biedt een veilige en legale manier om de therapeutische voordelen van psychedelica te ervaren.

Naast psilocybine ceremonies zijn er ook andere alternatieven die meer de effecten van ayahuasca nabootsen, bijvoorbeeld psiloflora. Psiloflora en ayahuasca vertonen overeenkomsten omdat beide ceremonies gebruikmaken van een combinatie van een psychedelische stof en een monoamine-oxidaseremmer (MAOi). In het geval van psiloflora wordt psilocybine, dat voorkomt in psilocybine-bevattende truffels of paddenstoelen, gecombineerd met de milde MAOi van de passiebloem (Passiflora incarnata). Ayahuasca daarentegen combineert DMT (dimethyltryptamine) met de MAOi van de Banisteriopsis caapi liaan.

De reden dat deze combinaties worden gemaakt, is om de effecten van de psychedelische stoffen te versterken en te verlengen. MAO-remmers vertragen de afbraak van neurotransmitters, waardoor de psychedelische ervaring intenser en langduriger kan zijn. Dit is een belangrijk aspect van zowel psiloflora als ayahuasca, omdat het de gebruiker in staat stelt om diepere en meer introspectieve ervaringen te hebben.

Een ander belangrijk punt is dat zowel psilocybine als DMT chemisch gezien tryptamines zijn, wat betekent dat ze vergelijkbare werkingsmechanismen in de hersenen hebben. Beide stoffen stimuleren de 5-HT2A-receptoren, wat leidt tot de hallucinogene effecten die kenmerkend zijn voor psychedelische ervaringen. Dit zorgt ervoor dat de ervaringen die voortkomen uit psiloflora en ayahuasca in veel opzichten vergelijkbaar kunnen zijn, hoewel de specifieke effecten en de aard van de ervaring kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte stoffen en de context van de ceremonie.

Bovendien is het belangrijk op te merken dat psiloflora over het algemeen als veiliger wordt beschouwd dan ayahuasca, omdat het minder risico's met zich meebrengt op het gebied van bloeddrukverhoging en interacties met andere medicijnen of voedingsmiddelen. Dit maakt psiloflora toegankelijker voor een breder publiek, vooral voor degenen die mogelijk gevoelig zijn voor de sterkere effecten van ayahuasca. Psiloflora is hiermee een legaal alternatief voor ayahuasca in Nederland.

Inhoudsopgave

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/DMT-q7ycbfsa86wkj7sljo6nm1ivpefs45rtlih7rq6juo.png

Beantwoorden