Betekenis psychedel...
 
Meldingen
Alles wissen

Betekenis psychedelisch

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
14 Bekeken
549819cc4dea5281b1ebea99191e23e7?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 24
 SERT
Topic starter
(@sert)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Wat betekent het woord psychedelisch?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@sert 

Geplaatst door: @sert

Wat betekent het woord psychedelisch?

Het woord "psychedelisch" is afgeleid van het Griekse woord "psyche," wat "geest" of "ziel" betekent, en "delos," wat "manifesteren" of "openbaren" betekent. Samen betekent het dus letterlijk "geest-manifestatie" of "het openbaren van de geest." Psychedelische stoffen zijn psychoactieve middelen die de perceptie, emoties en het bewustzijn van een persoon kunnen veranderen. Deze stoffen kunnen leiden tot intense ervaringen die vaak worden gekarakteriseerd door visuele en auditieve hallucinaties, veranderingen in de zintuiglijke waarneming en het openen van de emoties.

Psychedelica, zoals LSD, psilocybine (de actieve stof in paddo's), en DMT, hebben de potentie om diepgaande psychologische en spirituele ervaringen teweeg te brengen. Onderzoek heeft aangetoond dat deze stoffen, wanneer ze in een gecontroleerde en therapeutische setting worden gebruikt, kunnen bijdragen aan de behandeling van verschillende psychische aandoeningen, zoals depressie, angststoornissen en posttraumatische stressstoornis (PTSS).

De recente hernieuwde interesse in psychedelica binnen de wetenschap en de geneeskunde heeft geleid tot een groeiend aantal studies die de therapeutische voordelen van deze stoffen onderzoeken. Dit heeft ook bijgedragen aan een verschuiving in de publieke perceptie van psychedelica, van stigma en misverstanden naar een erkenning van hun potentieel voor genezing en persoonlijke groei.

Bij Triptherapie hebben we meer dan 2400 personen geholpen bij het inzetten van psychedelica voor spirituele en therapeutische doeleinden. Neem eens een kijkje wat de verschillende sessies met verschillende psychedelica inhouden via de onderstaande links.
 

 

https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/elementor/thumbs/7dd79906-db8d-46e2-b0c9-4b83508ebf22-qdc04yc8jx5jo7bvf1hzy7zf58s2cbvd8h4hm5gfls.webp

Beantwoorden