cropped-Triptherapie-transparant.png
Gaan voxra en psilo...
 
Meldingen
Alles wissen

Gaan voxra en psilocybine samen?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
28 Bekeken
512412b6c9471a3fe8753362c6cf5714?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@voxra)
New Member
Deelgenomen: 2 weken geleden
Gaan voxra (bupropion) en psilocybine truffels samen?
Beantwoorden
1 reactie
Marcel van der Putten
Berichten: 956
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Voxra is net zoals Wellbutrin, Zyban, Aplenzin, Budeprion en Forfivo een merknaam voor het medicijn bupropion. Bupropion is een er een heropnameremmer van meerdere neurotransmitters. Het kan bijvoorbeeld de heropname van serotonine remmen, hoewel dit effect minder sterk is dan bij dopamine en noradrenaline. Psilocybine werkt voornamelijk in op serotonine receptoren. Net zoals SSRI, die ook de heropname remmen van serotonine, zal bupropion de werking van psilocybine afremmen. Omdat Bupropion een beperkte serotonine-heropnameremmer is zal de demping van de effecten minimaal zijn.

Bupropion afbouwen voor een psilocybine sessie is in theorie niet nodig. Om enige demping va bupropion op van de werking van psilocybine of mogelijke onbekende interacties te voorkomen kan er in overleg met jouw behandelend arts gekozen worden voor het afbouwen van bupropion.

De halfwaardetijd van bupropion varieert, afhankelijk van de vorm van het medicijn dat wordt ingenomen. Voor de directe afgifte (immediate-release) vorm van bupropion is de halfwaardetijd ongeveer 21 uur. Voor de verlengde afgifte (extended-release) vorm van bupropion is de halfwaardetijd ongeveer 37 uur. Het duurt meestal ongeveer 5 keer de halfwaardetijd voordat een medicijn volledig uit het lichaam is geëlimineerd. Dus in het geval van bupropion kan het ongeveer 105 uur duren voordat het volledig uit het lichaam is verdwenen bij de directe afgifte vorm en ongeveer 185 uur bij de verlengde afgifte vorm. Dit is slechts een schatting en de eliminatietijd kan variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, lever- en nierfunctie, en andere individuele kenmerken. Het is altijd het beste om advies te vragen aan een arts of apotheker over specifieke medicatievragen.

Kortom; Bupropion hoeft hoogstwaarschijnlijk niet worden afgebouwd voor een psilocybine sessie, maar kan het effect van psilocybine licht verminderen als er niet wordt gestopt met het medicijn.

Meer over: Psilocybine sessie | Psilocybine en medicijnen

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/02/psychedelica-combineren-met-drugs-en-medicatie.jpg

Beantwoorden