cropped-Triptherapie-transparant.png
Wat is een hero jou...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat is een hero journey?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
52 Bekeken
167cf24c6ebed42f9b5e56b6d323446d?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@journey)
New Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Wat is een hero journey?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 956

@journey 

Geplaatst door: @journey

Wat is een hero journey?

Een hero journey met psychedelica verwijst naar een ervaring waarbij iemand psychedelische middelen gebruikt om een innerlijke reis van zelfontdekking en persoonlijke groei te maken. Het concept van de hero journey is afkomstig uit de mythologie en literatuur, waar het verwijst naar het archetype van de held die een uitdagende reis onderneemt, obstakels overwint en uiteindelijk transformeert.

Bij een psychedelische hero journey gaat het om het gebruik van psychedelische middelen, zoals psilocybine (uit paddo's of truffels) of LSD, om een diepgaande en transformerende ervaring te hebben. Tijdens deze ervaring kunnen mensen inzichten krijgen, oude patronen doorbreken, emotionele blokkades loslaten en een dieper begrip van zichzelf en de wereld om hen heen ontwikkelen.
 
 
Heroische dosering psychedelica

De term hero journey kan ook slaan op een heroïsche dosering psychedelica. Een heroïsche dosering psychedelica wordt vaak ingezet om een diepere en intensere psychedelische ervaring te hebben. Een heroïsche dosering is een zeer hoge dosis psychedelica, zoals psilocybine, die de perceptie en gevoelswereld drastisch kan veranderen.

Bij een heroïsche dosering treedt vaak een totaal verlies van visuele verbinding met de werkelijkheid op. Zintuigen werken niet meer op de "normale" manier en er kan een totaal verlies van ego optreden. Gebruikers kunnen zichzelf samensmelten met de ruimte, andere objecten of het universum. Het verlies van realiteit is zo intens dat het moeilijk te verklaren of te verwoorden valt.

Tijdens een heroïsche dosering kunnen mensen ook ervaringen hebben die vergelijkbaar zijn met een bijna-doodervaring of wedergeboorte. Het kan een diepe spirituele ervaring zijn waarbij men een gevoel van betekenis en verbondenheid met iets groters dan zichzelf ervaart.

 
 

mari liis link a cWU4aGioqAY unsplash -Forum

Beantwoorden