Hoe gevaarlijk is L...
 
Meldingen
Alles wissen

Hoe gevaarlijk is LSD?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
35 Bekeken
549819cc4dea5281b1ebea99191e23e7?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 24
 SERT
Topic starter
(@sert)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Hoe gevaarlijk is LSD nou echt als je geen medicijnen gebruikt?

Beantwoorden
1 reactie
Marcel van der Putten
Berichten: 1234
(@marcel)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

LSD is helemaal niet zo gevaarlijk als gezonde personen het gebruiken én wanneer de set en setting in orde zijn. Toch zijn er een aantal zaken waarmee rekening gehouden dient te worden.

Ten eerste is LSD een zeer potent middel, waarbij de effecten vaak beginnen binnen 30 tot 60 minuten na inname en kunnen aanhouden tot 8 uur of langer. De intensiteit van de ervaring kan variëren, afhankelijk van de dosis, de omgeving (de zogenaamde "set en setting") en de mentale toestand van de gebruiker.

Psychologische Risico's:
Een van de grootste risico's van LSD is de mogelijkheid van een "bad trip", wat kan leiden tot intense angst, paniek, of zelfs psychotische episodes. Dit is vooral relevant voor mensen die gevoelig zijn voor psychische aandoeningen of die een geschiedenis van psychische problemen hebben. Hoewel je aangeeft geen medicijnen te gebruiken, is het belangrijk om te beseffen dat zelfs zonder medicatie, mensen met een aanleg voor angst of andere psychische aandoeningen een verhoogd risico lopen op negatieve ervaringen. Om bad trips te voorkomen kan de voorbereiding en ondersteuning tijdens de trip van grote invloed zijn. Het verbeteren van de neurochemie voor het gebruik van LSD kan ervoor zorgen dat de kans op een negatieve ervaring wordt verkleint.

Langdurige Effecten:
Er zijn meldingen van langdurige visuele en perceptuele veranderingen, zoals Hallucinogen Persisting Perception Disorder (HPPD), waarbij gebruikers aanhoudende visuele verstoringen ervaren, zelfs lang na het gebruik van LSD. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van leven. Gelukkig komt dit relatief weinig voor, maar is wel belangrijk om te vermelden.

Fysieke Risico's:
Fysiek gezien is LSD relatief veilig in termen van toxiciteit; het heeft een hoge dodelijke dosis in vergelijking met de gebruikelijke doses. Er zijn echter risico's verbonden aan het gedrag dat kan voortkomen uit een LSD-ervaring. Gebruikers kunnen in gevaarlijke situaties terechtkomen door een verstoord beoordelingsvermogen of een veranderde perceptie van de werkelijkheid. Het hierom belangrijk om een nuchtere tripsitter in de buurt te hebben.

Conclusie:
Hoewel LSD voor sommige mensen een veilige en zelfs therapeutische ervaring kan zijn, zijn er aanzienlijke risico's verbonden aan het gebruik ervan, zelfs zonder het gebruik van andere medicijnen. Het is cruciaal om goed geïnformeerd te zijn en de juiste omgeving en ondersteuning te hebben als je overweegt LSD te gebruiken. Voor meer gedetailleerde informatie over de risico's en effecten van LSD, kun je de gebruik maken van de gelinkte pagina's die hieronder staan en die ingaan op de werking en contra-indicaties van LSD.

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/02/psilocybine-en-5htp-receptor.png

Beantwoorden