Hoe werkt therapie ...
 
Meldingen
Alles wissen

Hoe werkt therapie met psychedelica?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
44 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 1038
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoe werkt therapie met psychedelica?

Psychedelische therapie is een vorm van therapie waarbij psychedelische middelen, zoals MDMA (ook wel bekend als ecstasy) of psilocybine (de werkzame stof in paddo's en truffels), worden gebruikt om psychische aandoeningen te behandelen. Hoewel de algemene benadering van psychedelische therapie vergelijkbaar is, zijn er enkele verschillen tussen de therapieën met MDMA en psilocybine.

Bij MDMA-therapie wordt meestal gebruik gemaakt van een enkele tot drie aanlsuitende  sessie, waarbij de patiënt een dosis MDMA krijgt toegediend onder begeleiding van een professionele therapeut. Tijdens de sessie wordt de patiënt aangemoedigd om zijn of haar gedachten en gevoelens te verkennen en te delen met de therapeut. De therapeut biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin de patiënt zijn of haar emoties kan uiten en trauma's kan verwerken. De MDMA helpt de patiënt om zich meer open en verbonden te voelen, waardoor het gemakkelijker wordt om moeilijke emoties en herinneringen te doorgronden en te verwerken.

Bij psilocybine-therapie worden meestal één of twee sessies gehouden, waarbij de patiënt een dosis psilocybine krijgt toegediend. Tijdens de sessie wordt de patiënt aangemoedigd om zijn of haar gedachten en gevoelens te verkennen en te delen met de therapeut. De therapeut biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin de patiënt zijn of haar bewustzijn kan verruimen en diepere inzichten kan verkrijgen. Psilocybine kan leiden tot intense visuele en emotionele ervaringen, waardoor de patiënt in staat is om diepere lagen van het bewustzijn te verkennen en nieuwe perspectieven op zichzelf en zijn of haar leven te ontdekken.

Hoewel de benadering van MDMA- en psilocybine-therapie enigszins verschilt, hebben beide therapieën gemeenschappelijke doelen. Ze zijn bedoeld om psychologische blokkades te doorbreken, emotionele genezing te bevorderen en persoonlijke groei te stimuleren.

Meer over: Therapie met psychedelica | Psilocybine sessie als therapie | MDMA sessie contra-indicaties

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/05/MDMA-sessie.jpg

Beantwoorden