Hoelang blijven MDM...
 
Meldingen
Alles wissen

Hoelang blijven MDMA sessie met analoog legaal in Nederland?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
69 Bekeken
5cc1376e7dfd86aff8bf509c67e26a28?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 28
Topic starter
(@trip-vragen)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

De overheid wilt de nu nog legale MDMA analogen verbieden met nieuwe wetten. Hoe lang blijft de MDMA (analoog) therapie nog legaal mogelijk?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1231

@trip-vragen 

Geplaatst door: @trip-vragen

De overheid wilt de nu nog legale MDMA analogen verbieden met nieuwe wetten. Hoe lang blijft de MDMA (analoog) therapie nog legaal mogelijk?

De toekomst van de legaliteit van MDMA analogen en de bijbehorende therapieën is momenteel onzeker en afhankelijk van verschillende factoren, waaronder politieke beslissingen en wetgevende processen. De overheid heeft inmiddels een poging gedaan om met een nieuwe wet analogen van MDMA te verbieden. Deze wet is niet aangenomen door de Eerste Kamer omdat er een fout zat in het wetsvoorstel van de Tweede Kamer, het zou namelijk perongeluk vele stoffen verbieden wat niet de bedoeling is (zoals aspartaam). Nu moet de wet worden herzien door de Tweede Kamer voordat er weer over gestemd kan worden.

Op dit moment maakt de huidige wetgeving in Nederland het gebruik van MDMA analogen, die niet expliciet op de Opiumwet staan vermeld, nog steeds mogelijk. Dit biedt een juridische basis voor het aanbieden van therapieën met deze stoffen. Echter, als de overheid besluit om de nieuwe analogen-wet in te dienen en goed te keuren, kan dit de situatie veranderen. Wij verwachten dat het nog wel tot zomer 2025 duurt voordat er een nieuw besluit wordt genomen.

Zie ook:

Beantwoorden