Is de potentie van ...
 
Meldingen
Alles wissen

Is de potentie van MDMA als middel tegen PTSS hoopgevend bij getraumatiseerden?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
23 Bekeken
817f3c2de738e7c770b270f29373b8bf?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 6
Topic starter
(@mdma-at)
Active Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Is de potentie van MDMA als middel tegen PTSS hoopgevend bij getraumatiseerden?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1311

@mdma-at 

Geplaatst door: @mdma-at

Is de potentie van MDMA als middel tegen PTSS hoopgevend bij getraumatiseerden?

Ja, de potentie van MDMA als therapeutisch hulpmiddel bij de behandeling van Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) is inderdaad hoopgevend. Diverse klinische studies hebben aangetoond dat MDMA-geassisteerde psychotherapie effectief kan zijn in het verminderen van symptomen van PTSS, zoals herbelevingen, angst en vermijdingsgedrag.

Onderzoek uitgevoerd door organisaties zoals MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) heeft aangetoond dat MDMA de therapeutische relatie kan versterken, waardoor patiënten zich meer openstellen en minder angst ervaren tijdens de sessies. Dit kan leiden tot een diepere verwerking van traumatische ervaringen. De combinatie van MDMA met gesprekstherapie is vaak effectiever omdat de stress-reactie uitblijft.

MDMA werkt door de afgifte van neurotransmitters zoals serotonine en oxytocine te stimuleren, wat gevoelens van verbondenheid, empathie en veiligheid bevordert. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen met PTSS, die vaak worstelen met gevoelens van isolatie en wanhoop. Tijdens een MDMA-sessie kunnen patiënten een verhoogde staat van emotionele openheid ervaren, wat hen in staat stelt om hun trauma's vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Het is cruciaal dat MDMA-geassisteerde therapie plaatsvindt onder begeleiding van een ervaren MDMA therapeut. De therapeutische setting speelt een belangrijke rol in het succes van de behandeling. Een veilige en ondersteunende omgeving kan de effectiviteit van de therapie aanzienlijk verhogen.
 

 

https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/elementor/thumbs/PTSS-therapie-q7yccyax8kz78llepbr0mnrm5qz2ils950bdlrxpts.jpg

Beantwoorden