Kan je bij een truf...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan je bij een truffelceremonie last krijgen van het serotoninesyndroom?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
64 Bekeken
954b80ac3e382e520e39ea16334e06f8?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@ricard)
Active Member
Deelgenomen: 6 dagen geleden

Kan je bij een truffelceremonie last krijgen van het serotoninesyndroom?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1311

@ricard 

Geplaatst door: @ricard

Kan je bij een truffelceremonie last krijgen van het serotoninesyndroom?

Als er geen medicijnen in het spel zijn en wanneer er alleen magische truffels worden gebruikt tijdens de truffelceremonie, is de kans op het serotoninesyndroom bijna nihil. Het serotoninesyndroom is een levensbedreigende aandoening die kan optreden wanneer er een overmatige hoeveelheid serotonine in de hersenen aanwezig is. Dit kan gebeuren door het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva, in combinatie met andere stoffen die de serotoninespiegels verhogen.

Bij Triptherapie kijken we naar de ingevulde geschiedenis van de deelnemers, inclusief het gebruik van medicijnen zoals SSRI's (selectieve serotonineheropnameremmers) en andere serotonerge middelen. Het combineren van psilocybine-houdende truffels met deze medicijnen kan inderdaad het risico op het serotoninesyndroom verhogen.

Onze aanpak is gericht op veiligheid en effectiviteit. Daarom adviseren we deelnemers om ons te informeren over hun medicijngebruik, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen over de geschiktheid van een truffelceremonie. In de meeste gevallen zal het gebruik van SSRI's de effecten van de truffelceremonie verminderen, maar het kan ook leiden tot gevaarlijke interacties. Wij wijzen potentiële deelnemers op contra-indicaties als wij deze opsporen via de intake.
 
 
https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2019/02/psychedelica-combineren-met-drugs-en-medicatie-1024x809.jpg
Beantwoorden