Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoudsopgave

De magische truffel ceremonie

Een truffelceremonie kan verschillende namen hebben zoals “psilocybine ceremonie”, “magische paddenstoelen ceremonie”, “paddo ceremonie” of gewoon als een “plantmedicijn ceremonie”. In Nederland noemen wij dit voornamelijk de truffel ceremonie omdat alleen de magische truffel, waarin psilocybine zit, legaal is. Tijdens onze truffel ceremonies bieden we je vele extra’s zodat je als deelnemer de sterke ervaring, inzichten en therapeutische effecten van magic truffels kunt ervaren.

Truffel ceremonie met psilocybine

Sfeershots locatie Schiedam

De werking psilocybine truffels

Psilocybine is een psychoactieve stof die voorkomt in magische truffels. Het heeft na omzetting naar psilocine verschillende effecten op het brein, waaronder een verhoogde sensatie van verbondenheid met de omgeving, veranderingen in perceptie en verstoringen van het gevoel van tijd. Psilocine werkt door zich te binden aan serotonine receptor sites in de hersenen, met name de 5-HT2A receptor. Dit leidt tot een verandering in de prikkelverwerking en neurochemie. Deze veranderingen zijn voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de euforische en hallucinogene effecten. Voor een uitgebreide uitleg over hoe psilocybine werkt en waarvoor je het kunt inzetten kan worden gelezen via de volgende pagina’s.

De extra ondersteuning bij Tripherapie

Wij bieden meer dan alleen de truffel ceremonie. Naast de ceremonie zelf bieden we standaard voor- en nazorg aan. Voorafgaand aan de ceremonie krijgt iedere klant persoonlijke adviezen op basis van de intake en de doelstelling van de klant. Ook geven we kleine opdrachtjes mee die van pas kunnen komen. Verder kan de voorbereiding eventuele angst of onzekerheid minimaliseren door de neurochemie te verbeteren met voeding en/of supplementen. Na de ceremonie kan er een integratie gesprek worden gehouden om de ervaring te verwerken en in het dagelijks leven te integreren. Al met al is dit onze aanpak:

Voor de ceremonie

 • Screening op veiligheid op basis van de intake
 • Voedingsadvies ter voorbereiding van de truffel ceremonie
 • Supplementenadvies om de neurochemie te verbeteren
 • Video- en leessuggesties die tot leven kunnen komen tijdens de sessie
 • Kleine opdrachten die kunnen helpen voorbereiden op de sessie

Tijdens de ceremonie

 • Tijd om kennis te maken en tot rust komen
 • Een groepsthema welke kan ondersteunen om doelen te stellen
 • Kleine groepen zodat er ruimte is voor het groepsgevoel én:
 • Ruimte voor jezelf nemen is mogelijk door jezelf tijdelijk terug te trekken in aparte cabines
 • Ervaren begeleiding met altijd minimaal één begeleider per vier deelnemers

Na de ceremonie

 • Eten en drinken is inbegrepen en zijn overwegend gezond
 • De overnachting is standaard inbegrepen maar niet verplicht
 • Eventueel ontbijt is inbegrepen
 • Tips voor na de sessie worden verzonden per e-mail
 • Een integratiegesprek een aantal dagen na de ceremonie

Psilohuasca, psiloflora of truffel ceremonie

Vrij kiezen van ceremonie

Vanaf juni 2023 kan er bij elke truffel ceremonie gekozen worden voor psiloflora én andersom. Psiloflora is vergelijkbaar met psilohuasca, maar dan met een zachtere MAOi (passiebloem) Als klant kan je dus op het laatste moment kiezen of je gebruik wilt maken van psiloflora als toevoeging op je truffel ceremonie. Er gelden wel wat extra contra-indicaties voor psiloflora zoals het gebruik SSRI en SNRI. Wij kunnen middels de intake beoordelen of psiloflora geschikt is. De toevoeging van de passiebloem kan de effecten van de truffels een beetje sterker maken en verlengen. Verder kan er door de passiebloem een meer ontspannen mindset ontstaan waardoor de trip makkelijker wordt. Meer informatie over de psiloflora ceremonie is te vinden via de link.

Tyramine-beperkt dieet

Bij psiloflora is het verplicht om een week van te voren je te houden aan een tyramine-beperkt dieet om kans op bijwerkingen te voorkomen. Lees de onderstaande pagina voor meer informatie

passiebloem -Truffel ceremonie

Truffel ceremonie en thematiek

We hangen een thema aan elke truffel ceremonie. Deze thema’s zijn vrij te interpreteren en geven een extra dimensie aan de psychedelische ceremonie. Gedurende de week voor de truffel ceremonie sturen we naar elke deelnemer video en/of leessuggesties die met het thema te maken hebben en dienen als kickstarter voor het inleidende gesprek voor we beginnen met de daadwerkelijke ceremonie. Deze thema’s kan je vrij inzetten voor je persoonlijke doelen en ze geven ruimte om verbinden met de andere deelnemers.

_

Locatie voor de truffel ceremonies

We gebruiken met grote regelmaat de Psychedelische Loft te Schiedam. De gunstige ligging in Zuid Holland, dichtbij Den Haag en Rotterdam, is goed te bereiken met het openbaar vervoer én er kan op loopafstand gratis worden geparkeerd.

We hebben de Psychedelische loft speciaal ingericht met kunst en patronen zodat het een extra dimensie kan geven aan de truffel ceremonie. Na de truffel ceremonie kunnen deelnemers ervoor kiezen om zonder meerprijs te overnachten. Meer informatie over deze locatie is te vinden via de onderstaande knop.

Truffel ceremonie ZH

Een plek reserveren

Om de veiligheid en effectiviteit van onze truffel ceremonie te waarborgen, is het voor iedere deelnemer verplicht om eerst de intake in te vullen. De intake is een vragenlijst waarin we jouw medische en psychologische achtergrond en eventuele medicijngebruik kunnen beoordelen op veiligheid. Hiermee kunnen we bepalen of de truffel ceremonie voor jou geschikt is, en zo nodig extra voorzorgsmaatregelen treffen.

Door de intake in te vullen geef je ons een beter beeld van wie je bent en wat je van de truffel ceremonie kunt verwachten. We willen hiermee de kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen, en de ervaring zo goed mogelijk afstemmen op jouw persoonlijke behoeften.

Dus voordat je kunt meedoen aan een truffel ceremonie of psiloflora ceremonie, vragen we je om eerst de intake in te vullen. Dit is een belangrijke stap in het zorgen voor een veilige, verantwoorde en plezierige ervaring.

Truffel ceremonie

Psychedelic Loft Schiedam
550 Max. 6 deelnemers
 • 27 Juli 2024
 • 24 Augustus 2024
 • 7 September 2024
Schiedam

Truffel ceremonie ervaringen

Wij doen 100% ons best om voor iedere deelnemer een mooie ervaring te creëren. We gebruiken onze ruime ervaring met het organiseren van individuele en groepssessies. We hebben inmiddels meer dan 2000 klanten geholpen en daardoor een redelijk beeld van de diverse wensen. Met deze kennis zetten we de truffel ceremonies zo op dat we de belangrijkste zaken kunnen sturen zoals de juiste dosering voor iedere deelnemer, genoeg begeleiding per deelnemer en de mogelijkheid tot wat privacy tijdens de ceremonies.

Wat onze klanten vinden van de truffel ceremonies en onze andere psychedelische sessies kan worden gelezen bij de recensies.

FAQ truffel ceremonies

Bij Triptherapie kosten de truffel ceremonies 550 euro per deelnemer. Deze prijs is inclusief psychedelica, eten, drinken en de overnachting.

We hanteren een maximaal aantal deelnemers van slechts 6 personen. We doen dit om meer ruimte te geven per persoon en met zes deelnemers is er ook een groepsgevoel. Bij 6 deelnemers hebben we tevens twee begeleiders aanwezig. Dit is volgens ons de beste verhouding.

Op de dag van de truffel ceremonie zijn er verschillende fasen zoals de aankomst, intentie zetten, inname, introspectie, coming down, sharing circle en integratie.

Over het algemeen geven wij doseringen tussen de 15 en 75 gram truffels. Dit kunnen wij doen omdat de verhouding begeleiders op deelnemers aan de hoge kant is (2 op 6).

99% van de deelnemers heeft geen trek in eten to circa 6 uur na inname van truffels. Wij zorgen voor gezonde voeding zodra de trek terugkomt en het lichaam gevoed moet worden.

Zo’n 75 procent van de deelnemers voelt zich vermoeid na de dag van de truffelceremonie. Dit heeft er mee te maken dat sommige trips intensief zijn en dat soms inslapen na truffel-gebruik wat moeilijker is. Wij raden aan om de dag na de ceremonie geen afspraken in plannen.

De meeste mensen zijn tussen de 4 en 7 uur onder invloed van truffels. Afhankelijk van de dosering en hoe het lichaam werkt verschilt het per persoon. De meest intense effecten houden echter zo’n 2-3 uur aan, wat we de piekervaring noemen. Veder is er na de trip nog een afterglow aanwezig die een aantal uur kan duren.

Gemiddeld genomen kunnen mensen pas weer autorijden na 10-14 uur na de inname van truffels. Echter adviseren wij pas te gaan rijden als men merkt als het volledig is uitgewerkt. Bij onze truffelceremonies is de overnachting inbegrepen en kan er worden gewacht totdat het middel volledig is uitgewerkt.

Aanmelden voor de truffel ceremonie

Het is verstandig dat je voor het reserveren van een datum je eerst laat screenen op veiligheid. Via de onderstaande knop kom je op onze intake terecht en kan je al lezen welke contra-indicaties er gelden voor de meeste psychedelische ceremonies. Na het invullen van jouw gegevens kijken we of we andere contra-indicaties kunnen opsporen. Wij laten erna per mail weten welke opties er volgens ons mogelijk is. Ben je benieuwd of jij een truffel ceremonie kunt ondergaan? Vul dan vrijblijvend de intake in.