Kan MDMA mensen ver...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan MDMA mensen verzachten?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
38 Bekeken
9d8c5a569d526aa1252b3caf3e7fc2f6?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@mamad)
Active Member
Deelgenomen: 1 week geleden

Kan MDMA mensen verzachten?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1338

@mamad 

Geplaatst door: @mamad

Kan MDMA mensen verzachten?

Ja, MDMA kan de empathie en het gevoel van verbondenheid te vergroten, wat kan leiden tot verbeterde communicatie en het vermogen om moeilijke gesprekken aan te gaan. Het kan helpen bij relatieproblemen, het oplossen van conflicten en het versterken van emotionele banden, waardoor mensen zich meer verzacht en verbonden kunnen voelen.

Uiteraard is verzachten door MDMA een poging om de werking van uit te leggen. Een andere manier van uitleggen is dat MDMA het angstcentrum in het brein uitschakelt. Dit gebeurt doordat MDMA de afgifte van neurotransmitters zoals serotonine, dopamine en noradrenaline verhoogt. Deze stoffen spelen een grote rol in het reguleren van emoties en stemmingen. Wanneer deze neurotransmitters in grotere hoeveelheden beschikbaar zijn, ervaren gebruikers vaak een gevoel van euforie, verbondenheid en veiligheid. Dit creëert een gevoel van tevredenheid waardoor het makkelijker wordt om moeilijke of pijnlijke emoties te verkennen zonder overweldigd te worden door angst.

De effecten van MDMA kunnen ook de manier waarop het brein trauma en angst verwerkt veranderen. Tijdens een sessie kan de gebruiker zich meer openstellen voor het bespreken van traumatische ervaringen, omdat de angstreacties die normaal gesproken deze gesprekken zouden blokkeren, verminderd zijn. Dit kan leiden tot een diepere en effectievere verwerking van deze ervaringen. Bovendien kan de verhoogde empathie en verbondenheid die vaak met MDMA-gebruik gepaard gaat, de therapeutische relatie versterken, waardoor de gebruiker zich veiliger voelt om kwetsbare onderwerpen aan te snijden.

 

https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/elementor/thumbs/MDMA-molecuul-rood-q7yf5w6z635q12yz9yipe6rmpdg34gijomeixi9pmo.png

Beantwoorden