Kunnen maagzuurremm...
 
Meldingen
Alles wissen

Kunnen maagzuurremmers en magic truffels samen?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
56 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 973
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kunnen maagzuurremmers en magic truffels/paddo's/psilocybine samen?

Maagzuurremmers zijn medicijnen zoals en kunnen op verschillende manieren de hoeveelheid maagzuur dat wordt afgescheiden of de zuurtegraad aanpassen van het maagzuur.

Dit zijn de meest voorkomende maagzuurremmers:

1. Antacida: Deze maagzuurremmers werken door het neutraliseren van het maagzuur. Voorbeelden zijn Rennie, Maalox, Gaviscon en Tums. Deze maagzuur-medicatie die de zuurgraad verlagen kan de omzetting van psilocybine naar de werkzame stof psilocine vertragen. Dit effect is echter minimaal van invloed op de uitwerking van truffels/paddo's/psilocybine, wel kan er soms meer misselijkheid worden ervaren.

2. H2-receptorantagonisten: Deze medicijnen verminderen de productie van maagzuur door de blokkering van histaminereceptoren in de maagwand. Voorbeelden zijn ranitidine (Zantac), famotidine (Pepcid) en cimetidine (Tagamet). Van deze H2 receptor-agonisten zijn geen interacties met psilocybine of psilocine bekend.

3. Protonpompremmers (PPI's): Deze medicijnen verminderen de productie van maagzuur door het blokkeren van de protonpomp in de maagwand. Voorbeelden zijn omeprazol (Prilosec), esomeprazol (Nexium), lansoprazol (Prevacid) en pantoprazol (Protonix). Deze Protonpompremmers hebben geen directe interactie met stoffen in de magische truffels. Wel kan door een verlaagde maagzuurproductie er meer misselijkheid ontstaan bij het gebruik van de truffels.

4. Prostaglandine-analogen: Deze medicijnen beschermen de maagwand en verminderen de productie van maagzuur. Voorbeelden zijn misoprostol (Cytotec) en sucralfaat (Carafate). De combinatie prostaglandine-analogen met psilocybine uit magische truffels heeft geen bekende schadelijke interacties.

 

Conclusie: De meest bekende maagzuurmedicatie/maagzuurremmers hebben geen directe interactie met magische truffels, paddo's of psilocybine. Wel kan er door de maagproblemen/verlaagde maagzuurconcentratie of zuurgraad meer klachten worden ervaren zoals misselijkheid. Ook kan de opname van de werkzame stoffen iets trager gaan.

 

Meer over: Psilocybine | Truffel therapie

magic truffel therapie -Forum

Beantwoorden