Mag je in de week v...
 
Meldingen
Alles wissen

Mag je in de week voor een MDMA sessie Gaba en L-tyrosine nemen?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
34 Bekeken
02aa5ed35364c270964cad3a7d7d93d6?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 2
Topic starter
(@truffeltjes)
Active Member
Deelgenomen: 4 weken geleden

Mag je in de week voor een MDMA sessie Gaba en L-tyrosine nemen?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1191

@truffeltjes 

Geplaatst door: @truffeltjes

Mag je in de week voor een MDMA sessie Gaba en L-tyrosine nemen?

In de week voor een psychedelische sessie, zoals die met psilocybine of MDMA, is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met supplementen en medicatie. GABA (gamma-aminoboterzuur) en L-tyrosine zijn beide aminozuren die invloed kunnen hebben op de neurotransmitterbalans in de hersenen.

GABA is een remmende neurotransmitter die kan helpen bij het verminderen van angst en het bevorderen van ontspanning. Het verhogen van GABA-niveaus kan voordelig zijn voor mensen die zich voorbereiden op een psychedelische sessie, vooral als ze gevoelig zijn voor angst. Je kunt GABA blijven doornemen, maar op de dag van de psychedelische sessie neem je geen GABA. In de avond na de sessie voor het slapen gaan kan GABA weer worden ingenomen.

L-tyrosine is een aminozuur dat een voorloper is van neurotransmitters zoals dopamine, norepinephrine en epinephrine. Het kan nuttig zijn voor het verbeteren van de stemming en het cognitieve functioneren. Ook voor L-tyrosine geldt dat op de dag van de sessie het supplement niet wordt ingenomen. Het heropstarten van L-tyrosine wordt pas gedaan als de psychedelica volledig zijn uitgewerkt, bij MDMA kan dit de tweede dag na de sessie zijn.

 

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2020/06/GABA-glutamaat-hippocampus.jpg

 
 
Beantwoorden