Schizofrenie en cac...
 
Meldingen
Alles wissen

Schizofrenie en cacao bliss ceremonie

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
46 Bekeken
ceeba472ebf71ab1479e90160e8db3d7?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 3
Topic starter
(@magic)
Active Member
Deelgenomen: 2 weken geleden
De moeder van een persoon is gediagnosticeerd met schizofrenie. Hij heeft zelf nooit last gehad van psychosen. Hij wil een cacao bliss ceremonie doen. Wat zijn de risico's hiervan?
Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1231

@magic 

Geplaatst door: @magic

De moeder van een persoon is gediagnosticeerd met schizofrenie. Hij heeft zelf nooit last gehad van psychosen. Hij wil een cacao bliss ceremonie doen. Wat zijn de risico's hiervan?

Het gebruik van psychedelica, zoals de ingrediënten in een chocobliss of cacao bliss tijdens een ceremonie, kan aanzienlijke risico's met zich mee kan brengen, vooral voor mensen met een familiegeschiedenis van psychische aandoeningen zoals schizofrenie. Hoewel de jongen zelf geen symptomen van schizofrenie vertoont, kan de genetische predispositie voor deze aandoening een verhoogd risico met zich meebrengen bij het gebruik van psychedelica.

Psychedelica kunnen intense veranderingen in bewustzijn en emotionele ervaringen teweegbrengen. Voor iemand met een familiegeschiedenis van schizofrenie bestaat er een risico dat het gebruik van deze stoffen latent aanwezige psychische aandoeningen kan triggeren of verergeren. Dit kan leiden tot een verhoogde kans op psychotische episodes of andere ernstige psychische problemen.

Bovendien is het belangrijk om te vermelden dat chocobliss en cacaobliss, dat vaak truffels of paddo's combineert met cacao en mogelijk andere ingrediënten zoals caapi, niet alleen de effecten van de psychedelica zelf met zich meebrengt, maar ook de effecten van cacao kan beïnvloeden. De combinatie van deze stoffen kan onvoorspelbare effecten hebben, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor psychische aandoeningen. In chocobliss en cacoa bliss zit hoogstwaarschijnlijk Caapi en deze liaan heeft een hoop contra-indicaties, waaronder schizofrenie.

Het is dus zeer aan te raden dat deze persoon in kwestie laat uitzoeken of hij een genetische predispositie voor schizofrenie heeft én als hij al psychedelica gaat gebruiken kiest voor mildere varianten zoals een lagere dosering truffels, dus zonder allerlei toevoegingen.

Meer over: Psilocybine | Ayahuasca

 

Ayahuasca en caapi info:

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/11/DMT-psilocine-serotonine-1024x198.png.webp

Beantwoorden