Seroquel met psiloc...
 
Meldingen
Alles wissen

Seroquel met psilocybine

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
33 Bekeken
d54848e71e781c2a0bc10b79377c3974?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 7
Topic starter
(@berna)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 weken geleden

Kan ik nu wel of niet Seroquel blijven doornemen voor mijn psilocybine therapie? Ik zie namelijk online allemaal verschillende adviezen...

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1311

@berna 

Geplaatst door: @berna

Kan ik nu wel of niet Seroquel blijven doornemen voor mijn psilocybine therapie? Ik zie namelijk online allemaal verschillende adviezen...

De verschillende adviezen die je leest hebben wellicht te maken met dat het combigebruik van Seroquel (Quetiapine) met psilocybine nog niet goed is onderzocht in de praktijk. Als Quetiapine (Seroquel) wordt voorgeschreven voor de behandeling van psychotische aandoeningen zoals schizofrenie en bipolaire stoornis, wordt het gebruik van psilocybine afgeraden. Als Seroquel echter wordt voorgeschreven bij angst of als slaapmedicatie is een psychedelische sessie met psilocybine misschien wel mogelijk.

Het is echter wel mogelijk dat Seroquel de effecten van psilocybine kan verminderen of beïnvloeden, maar dit is niet goed onderzocht. Seroquel blokkeert namelijk activiteit op de verschillende dopamine en serotonine receptoren en psilocybine heeft invloed op met name serotonine receptoren. Het blokkeren van de serotonine receptoren door Seroquel kan dus ongewenste effecten opleveren.

Om interactie met psilocybine en vermindering van de werking van psilocybine te voorkomen is het indien verantwoord beter om Seroquel (Quetiapine) af te bouwen en minstens 48 uur te wachten na de laatste dosering voordat je een psilocybine sessie doet.

Het is altijd belangrijk om dit te bespreken met je behandelend arts voordat je besluit om psilocybine te gebruiken als je het medicijn Seroquel gebruikt. Jouw arts kan en mag jou adviseren op basis van jouw specifieke situatie en kan kiezen voor het afbouwen of stoppen van jouw medicatie.

 

Meer over: Psilocybine en medicijnen | Psilocybine therapie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/02/psychedelica-combineren-met-drugs-en-medicatie.jpg

Beantwoorden