Serotonine tegen de...
 
Meldingen
Alles wissen

Serotonine tegen depressie

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
56 Bekeken
549819cc4dea5281b1ebea99191e23e7?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 24
 SERT
Topic starter
(@sert)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Hoe kunnen truffels helpen bij het verhogen van serotonine bij een depressie?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@sert 

Geplaatst door: @sert

Hoe kunnen truffels helpen bij het verhogen van serotonine bij een depressie?

Serotonine is een neurotransmitter die een cruciale rol speelt in de regulatie van stemming, emotie en algemeen welzijn. Bij mensen met depressie is er vaak een disbalans of een tekort van de serotonineniveaus, wat kan bijdragen aan de symptomen van de aandoening. Bij het gebruik van truffels (psilocybine) kan dit na omzetting naar psilocine leiden tot een verhoogde stimulatie van serotonerge receptoren in het brein. Psilocine, de actieve metaboliet van psilocybine, heeft een structuur die sterk lijkt op serotonine en kan zich binden aan de serotonine-receptoren, met name de 5-HT2A-receptoren. Deze binding stimuleert de afgifte van serotonine in de synaptische spleet, wat resulteert in verhoogde serotonineconcentraties in bepaalde delen van de hersenen.

Tijdens de actieve fase van psilocine zijn er meer monoamines, zoals serotonine en psilocine zelf, aanwezig in het brein. Dit kan leiden tot veranderingen in de neuronale activiteit en communicatie, wat bijdraagt aan de effecten die gebruikers ervaren tijdens een psilocybine-sessie. Bovendien kan psilocine de aanmaak van BDNF (Brain-Derived Neurotrophic Factor) bevorderen, wat de neuroplasticiteit stimuleert en kan bijdragen aan langdurige veranderingen in de hersenstructuur en -functie.

Psilocybine heeft in recent onderzoek interessante eigenschappen aangetoond, waaronder ontstekingsremmende effecten. Studies suggereren dat psilocybine kan bijdragen aan het verminderen van ontstekingsmarkers in het lichaam, wat potentieel gunstig kan zijn voor aandoeningen die verband houden met ontstekingen, zoals depressie. In veel gevallen zal namelijk de serotonine spiegels omhoog gaan door de verlaging van ontstekingswaarden.

Als laatste is de theorie dat de ingebrachte psilocine in het brein wordt afgebroken tijdens de trip, maar dat de afbraakproducten hiervan kunnen worden hergebruikt om serotonine van te maken. Serotonine kan normaal amper de bloed-hersenbarrière passeren. Doordat psilocine dat zeer gemakkelijk wel kan en mogelijk de basis kan vormen voor nieuw serotonine, kan volgens de theorie truffels, paddo's of psilocybine de serotonine-spiegels langdurig verhogen.

Al deze zaken kunnen op een biochemische manier bijdragen aan het verhogen van serotonine, waardoor het effectief kan bijdragen aan het verminderen of verhelpen van een depressie.

Meer informatie: Psilocybine | Psilocybine als ontstekingsremmer

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/11/psilocine-psilocybine-fosfatase.png

Beantwoorden