Truffel ceremonie e...
 
Meldingen
Alles wissen

Truffel ceremonie en SSRI

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
43 Bekeken
549819cc4dea5281b1ebea99191e23e7?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 24
 SERT
Topic starter
(@sert)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Kan ik deelnemen aan jullie truffel ceremonie als ik SSRI gebruik? Of moet ik dat eerst afbouwen?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@sert 

Geplaatst door: @sert

Kan ik deelnemen aan jullie truffel ceremonie als ik SSRI gebruik? Of moet ik dat eerst afbouwen?

Ja, je kunt deelnemen aan onze truffel ceremonie terwijl je SSRI's gebruikt. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van SSRI's zoals citalopram, escitalopram, fluoxetine (Prozac), fluvoxamine, paroxetine (Seroxat) en sertraline (Zoloft) geen gevaarlijke interacties oplevert wanneer ze worden gecombineerd met psilocybine. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de effecten van psilocybine mogelijk iets verminderd kunnen zijn onder invloed van deze medicatie. Dit betekent dat de emotionele respons en de diepte van de ervaring mogelijk minder intens kunnen zijn.

Als je momenteel SSRI's gebruikt en geïnteresseerd bent in het deelnemen aan een truffel ceremonie, is het raadzaam om dit te bespreken met je behandelend arts. Je kunt samen overleggen of het afbouwen van de SSRI's voor jou de moeite waard is, vooral als je een sterkere uitwerking van de psilocybine-ervaring wilt. Er zijn verschillende opties om te overwegen:

1. Geen truffel ceremonie, maar kiezen voor andere vormen van therapie zoals EMDR of cognitieve gedragstherapie (CBT).

2. De SSRI-medicatie blijven nemen en de potentiële mindere werking van de truffels voor lief nemen, of een hogere dosering proberen tijdens een eventuele tweede truffel ceremonie.

3. De SSRI afbouwen (in overleg met je arts) en na de ontwenningsfase een truffel ceremonie doen.

Het is het beste om een keuze te maken die bij jouw situatie past. Bij Triptherapie hebben we ervaring met het begeleiden van deelnemers die SSRI's blijven gebruiken, en we hebben gezien dat velen een waardevolle ervaring hebben gehad, zelfs zonder het afbouwen van hun medicatie.

Voor meer gedetailleerde informatie over de interacties tussen SSRI's en psilocybine, en om te bepalen of je geschikt bent voor een truffelceremonie, kun je de intakeprocedure volgen op onze website.
 
 
https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2020/01/Schiedam-Chillhoek-1-1536x1152.jpeg
Beantwoorden