Truffels, paddo's o...
 
Meldingen
Alles wissen

Truffels, paddo's of psilocybine bij psychedelische therapie?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
107 Bekeken
f2b4c2c021e3eade63db3dcada19a1cd?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 3
Topic starter
(@psilocybine-paddo)
Active Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Maakt het uit of je truffels, paddo's of pure psilocybine gebruikt als psychedelische therapie?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1040

@psilocybine-paddo 

Geplaatst door: @psilocybine-paddo

Maakt het uit of je truffels, paddo's of pure psilocybine gebruikt als psychedelische therapie?

Het maakt bij deze drie psychedelica niet heel veel uit welke vorm van psilocybine je gebruikt tijdens psychedelische therapie. Hoewel truffels, paddo's en pure psilocybine allemaal dezelfde werkzame stof bevatten, namelijk psilocybine, zijn er enkele verschillen tussen deze vormen.

Truffels en paddo's zijn eigenlijk hetzelfde organisme, maar groeien onder verschillende omstandigheden. Truffels groeien ondergronds en paddo's groeien bovengronds. Het belangrijkste verschil is dat truffels een hoger gehalte aan water bevatten, waardoor ze minder geconcentreerd zijn in psilocybine. Dit betekent dat je over het algemeen meer truffels moet consumeren om dezelfde effecten te ervaren als bij paddo's.

Pure psilocybine is de geïsoleerde vorm van de werkzame stof en wordt meestal in capsulevorm ingenomen. Het voordeel van pure psilocybine is dat je de dosering nauwkeuriger kunt bepalen, omdat je precies weet hoeveel psilocybine je inneemt. Dit kan handig zijn als je een specifieke dosering nodig hebt voor bijvoorbeeld wetenschappelijke onderzoek.

Voor de meeste psilocybine sessies is het handig om goed te doseren. Als er rekening wordt gehouden met de concentratie psilocybine per gram truffel of paddo's, kan je met een afwijking van slechts een paar mg psilocybine toch redelijk goed doseren. Of het uitmaakt dat iemand dan 23 of 27mg werkzame stof krijgt, terwijl 25 mg de gewenste dosering was, kan je over discussiëren. Wij denken dat het niet zo veel uitmaakt voor niet-wetenschappelijke situaties en dat de gevoeligheid voor psilocybine een grotere factor speelt in het behalen van een gewenste sterkte van de trip.

Kortom, het maakt niet zo veel uit wat de bron is van psilocybine zolang de hoeveelheid werkzame stoffen ongeveer gelijk is.

Meer over: Psilocybine | Psychedelische therapie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Psilocybine_molecuul-zonder-bg-q7ycbsy0vvel1r9hetvfky7c0smx3x82bbm0hln1fk.png

Beantwoorden