Wat kan ik doen teg...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat kan ik doen tegen een slecht gevoel na een psychedelische reis?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
87 Bekeken
bbbfcd6aed5d034e8bfc9d1e0854bc76?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 4
 bof
Topic starter
(@bof)
Active Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Wat kan ik doen tegen een slecht gevoel na een psychedelische reis?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1171

@bof 

Geplaatst door: @bof

Wat kan ik doen tegen een slecht gevoel na een psychedelische reis?

Na een psychedelische reis/trip kan het gebeuren dat je een slecht gevoel hebt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals het naar boven komen van bepaalde herinneringen, het ervaren van angst en/of verwarring tijdens de trip, of het gevoel van desoriëntatie na de ervaring. Het is in eerste instantie goed om uit te zoeken of het slechte gevoel een duidelijke oorzaak heeft. Hier zijn wel alvast wat algemene tips:

1. Tijd is je beste vriend: Geef jezelf de tijd om te herstellen en te integreren wat je hebt ervaren. Neem rust en zorg goed voor jezelf. Soms is het zelfs nuttig om bijvoorbeeld verdrietig te voelen zodat er meer verwerking plaatsvindt.

2. Praat over jouw ervaring: Het kan helpen om je ervaring te delen met iemand die je vertrouwt, zoals een vriend, familielid of therapeut. Het bespreken van je gevoelens en gedachten kan opluchting bieden en nieuwe inzichten geven.

3. Reflecteer op de ervaring: Neem de tijd om na te denken over wat je hebt meegemaakt tijdens de psychedelische ervaring. Probeer te begrijpen welke aspecten van de ervaring je ongemakkelijk hebben gemaakt en wat je ervan kunt leren. Schrijf je gedachten en gevoelens op in een dagboek.

4. Zoek ondersteuning: Als je merkt dat je moeite hebt om met je slechte gevoel om te gaan en het langer aanhoud dan een paar dagen, overweeg dan om professionele hulp te zoeken. Een therapeut die ervaring heeft met psychedelische therapie kan je begeleiden bij het verwerken van je ervaring en het omgaan met eventuele negatieve gevolgen.

5. Zorg voor jezelf: Besteed aandacht aan self-care activiteiten die je helpen ontspannen en je welzijn bevorderen. Dit kan onder andere meditatie, lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende slaap omvatten.
 
6. Denk aan je neurotransmitters: Bij sommige psychedelica put je de eigen voorraad aan neurotransmitters uit. Bij bijvoorbeeld MDMA is het handig om serotonine en dopamine aan te vullen.

 

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/04/afbeelding.png.webp

 
Beantwoorden