Welk psychedelisch ...
 
Meldingen
Alles wissen

Welk psychedelisch middel werkt het beste bij PTSS?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
27 Bekeken
817f3c2de738e7c770b270f29373b8bf?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@mdma-at)
Active Member
Deelgenomen: 4 dagen geleden

Welk psychedelisch middel werkt het beste bij PTSS?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1263

@mdma-at 

Geplaatst door: @mdma-at

Welk psychedelisch middel werkt het beste bij PTSS?

Bij de behandeling van Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) zijn zowel psilocybine als MDMA onderzocht en beide hebben hun unieke voordelen. Het meest geschikte psychedelicum verschilt per persoon en de specifieke symptomen die behandeld moeten worden.

MDMA wordt vaak als effectiever beschouwd voor de behandeling van PTSS, vooral omdat het de afgifte van neurotransmitters zoals oxytocine en serotonine bevordert. Dit leidt tot gevoelens van welzijn, verbondenheid en emotionele stabiliteit, wat cruciaal kan zijn voor patiënten die worstelen met de intense angst en emotionele pijn die vaak gepaard gaan met PTSS. MDMA therapie kan helpen om de emotionele koppeling met trauma te veranderen, waardoor de herbelevingen en angstgevoelens verminderen. Klinische studies hebben een slagingskans van 70% aangetoond dat MDMA-geassisteerde psychotherapie effectief is bij het verminderen van PTSS-symptomen.

Psilocybine kan ook waardevol zijn, vooral wanneer depressieve symptomen een rol spelen. Psilocybine kan helpen om de emoties en gedachten van de patiënt opnieuw te interpreteren en kan de verwerking van traumatische ervaringen vergemakkelijken. Psilocybine therapie biedt de mogelijkheid om emotionele blokkades los te maken en kan leiden tot inzichten die niet in woorden zijn uit te drukken. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het verbaliseren van hun trauma.

Beantwoorden