Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hippieflip: MDMA en psilocybine in één sessie

paddo's met MDMA

Inhoudsopgave

'Hipieflipping'

De hippieflip is een combinatie van paddo’s of truffels met MDMA. Diegenen die kiezen om deze deze psychedelica met elkaar te combineren doen dat vooral wegens de anxiolytische effecten van MDMA. Het verminderen van angst tijdens het het gebruik van psilocybine bij bijvoorbeeld een truffelsessie kan een psychedelische trip makkelijker maken. Wij zien een toename van aanvragen voor de hippieflip door mensen die wel een psychedelische trip willen, maar veel angst en controledrang hebben.

De effecten van de hippie flip

De effecten van MDMA gecombineerd met psilocybine kunnen per persoon verschillen. Over het algemeen zijn de hallucinogene effecten van psilocybine sterk aanwezig en geeft het angstremmende karakter van MDMA meer vertrouwen. Door een hogere mate van overgave kunnen deze trips dieper gaan dan wanneer er veel controledrang is. De emotionele beleving tijdens de hippie flip zit meer aan de positieve kant, wat komt door de stimulerende werking van MDMA.

Effecten van MDMA

Het effect van MDMA tijdens de hippieflip zorgt na de inwerktijd voor een veilig gevoel, meer empathie en een sterker gevoel van verbondenheid. Tevens versterkt MDMA de effecten van psilocybine omdat er meer serotonine vrijkomt.

Effecten van psilocybine

Psilocybine geeft de hippieflip meer kleur door visuele hallucinaties toe te voegen. Ook vergroot psilocybine de kans op een spirituele of mystieke ervaring omdat het zelfbesef (de ego) verkleind kan worden en er meer verbondenheid komt via de zintuigen.

Psilocybine therapie

Psilocybine + MDMA = Hippieflip

MDMA therapie met therapeut

Hippieflip en wetenschappelijke studies

Volgens een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in augustus 2023 kan een geringe toevoeging van MDMA aan de psilocybine ervaring de kans op compassie aanzienlijk verhogen én de kans op een spirituele of mystieke ervaring kan verminderen.

Een andere uitkomst gaat over het ervaren van uitdagende ervaringen/bad trips. Gelijktijdig gebruik van MDMA met psilocybine ging gepaard met significante verschillen betreffende de kans op een bad trip. Vergeleken met het gebruik van psilocybine alleen, gaf psilocybine met een lage dosis MDMA een significant lagere kans op een negatieve ervaring. Opmerkelijk genoeg was er geen significant verschil tussen het gebruik van psilocybine alleen en het de toevoeging van een hoge dosis MDMA. 

Onderzoek naar hippieflip

Ook in dit onderzoek werd bevonden dat de hippieflip resulteerde van het ervaren van meer zelfcompassie, gevoelens van liefde en ervaringen van dankbaarheid, dan het monodrug-gebruik van psilocybine zelf. Ook deze positieve effecten van MDMA op een psilocybine-ervaring waren doserings-afhankelijk. Hoewel dit onderzoek relatief klein in opzet was, biedt het wel inzichten wat een mogelijke goede dosering zou zijn voor de hippieflip sessies.

Psilocybine en MDMA doseringen

De kunst van een effectieve hippieflip is ook volgens wetenschappelijke onderzoeken de dosering en de verhouding MDMA tot psilocybine. Bij Triptherapie hebben we vaak gewerkt met MDMA, psilocybine en de combinatie van deze twee. Hoewel in de onderzoeken wordt gesuggereerd dat 30-50 mg MDMA de beste dosering MDMA is voor de hippieflip, zien wij juist vaak veel voordelen ontstaan als de dosering naar 100 mg gaat. Vooralsnog lijkt de juiste dosering MDMA tijdens de hippieflip ons tussen de 50 en 150 mg en is dit persoonsafhankelijk. De ideale psilocybine dosering is afhankelijk van de gewenste sterkte van de trip en de persoonlijke gevoeligheid en wordt geschat op 15 tot 45 mg.

Tijdens de hippieflip sessies die wij organiseren, stemmen wij de doseringen af per persoon en doelstelling. Door aan de knoppen te draaien en de doseringen MDMA of psilocybine aan te passen kunnen we bijvoorbeeld meer of minder kans geven op egoverlies en een spirituele ervaring. Ook de angstremmende functie van MDMA op een psilocybine-ervaring kan worden gestuurd door de doseringen op elkaar aan te passen.

Risico's MDMA met psilocybine

De hippieflip is een combinatie van psilocybine met MDMA. Deze twee psychedelische stoffen hebben invloed op onder andere de serotonerge receptoren (5HT) en kunnen elkaars werking versterken. De juiste dosering vinden is voor deze combinatie belangrijk. Verder dient er ook rekening gehouden te worden met de contra-indicaties van MDMA én van psilocybine indien je deze polydrug combinatie wilt proberen. Hoewel psilocybine een relatief veilig middel is, heeft MDMA meer mogelijke wisselwerkingen met medicatie die gevaarlijk kan zijn. Vul vrijblijvend de intake in zodat wij voor jou al een eerste veiligheidscheck kunnen doen. Wij laten dan per e-mail weten of we contra-indicaties hebben gevonden.