Zoek
Sluit dit zoekvak.

Integratie van psychedelische sessies met psychodrama en IFS

Integratie

Inhoudsopgave

Integreren van psychedelica-sessies

Voor personen die een met behulp van psychedelica in hogere doseringen een therapeutische sessie hebben gedaan kan de integratie van de ervaring een belangrijke rol spelen bij het behalen van de gewenste resultaten. Tijdens een psychedelische sessie kunnen mensen namelijk diepgaande ervaringen en inzichten krijgen die hen kunnen helpen om bepaalde patronen, overtuigingen of trauma’s te begrijpen en te verwerken. Deze inzichten kunnen leiden tot positieve veranderingen in het leven van de persoon, zoals het verbeteren van relaties, het verhogen van zelfacceptatie en het vinden van nieuwe perspectieven.

Het integratieproces na een psychedelische sessie is nodig om de ervaring en de inzichten te verankeren in het dagelijks leven. Het gaat erom de betekenis van de ervaring te begrijpen en manieren te vinden om de inzichten toe te passen in het dagelijks leven. Dit kan betekenen dat men nieuwe gewoonten en gedragspatronen ontwikkelt, zoals meditatie, lichaamsbeweging of het aangaan van nieuwe relaties. Het integratieproces kan ook betekenen dat men bepaalde overtuigingen of gedragingen loslaat die niet langer behulpzaam zijn.

Soms kan het integreren van de inzichten uit een psychedelische sessie moeilijk zijn. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals het hebben van weerstand tegen verandering, het ontbreken van ondersteuning in de omgeving of het niet weten hoe de inzichten in de praktijk te brengen. In deze gevallen kan het nuttig zijn om gebruik te maken van de integratiemogelijkheden die wij bieden.

Integratiegesprek is inbegrepen

Voor al onze klanten bieden wij de mogelijkheid om na de psychedelische sessie een telefonisch integratiegesprek te voeren. De meeste mensen die hier gebruik van maken doen dit ongeveer een week na de sessie, omdat een week vaak de juiste hoeveelheid tijd geeft om de ervaring een plek te geven. Tijdens dit gesprek kan er worden bekeken welke inzichten kunnen worden ingezet om gezondere keuzes te maken en om het gedrag te veranderen.

Voor personen die meer integratie willen of het liever willen doen in groepsverband, bestaat er nu de mogelijkheid om deel te nemen aan de groepssessies voor integratie van de psychedelische ervaringen. Deze groepssessies om de integratie te verstevigen zijn op basis van psychodrama/IFS.

Psychodrama, TSM en IFS

Psychodrama staat bekend als een van de meest effectieve methoden bij traumaverwerking en kan na psychedelische therapie een zeer effectieve toevoeging zijn. We bieden een veilige omgeving waarin je kunt groeien en bloeien, waarin je oude wonden kunt helen en nieuwe mogelijkheden kunt ontdekken.

Het Therapeutic Spiral Model (TSM) voegt onderdelen toe aan psychodrama om veilig te kunnen werken met trauma. Therapeuten die werken met TSM leren psychodrama en trauma-geïnformeerde therapie om jou te ondersteunen bij het verkennen en overwinnen van traumatische impact. Ook TSM kan daardoor een welkome extra ondersteuning zijn als psychedelische sessies zijn gedaan wegens therapeutische redenen en wanneer trauma een rol heeft gespeeld.

IFS staat voor Internal Family Systems en is een psychotherapeutische benadering die zich richt op het verkennen en begrijpen van de verschillende delen van onze persoonlijkheid. Volgens het IFS-model bestaat onze innerlijke wereld uit verschillende delen, zoals de ‘manager’, die verantwoordelijk is voor het nemen van beslissingen en het controleren van emoties, de ‘beschermer’, die ons beschermt tegen pijn en kwetsbaarheid, en de ‘gewonde delen’, die emotionele pijn en trauma dragen. IFS kan helpen bij het integreren van psychedelische sessies door het bieden van een kader om de ervaringen en inzichten die tijdens de sessie naar voren komen te begrijpen en te verwerken.

Over de groepsintegratiesessie

De kracht van de onze psychodrama-bijeenkomsten is dat deze speciaal ontworpen zijn om aan deze behoefte aan integratie en transformatie te voldoen. Je ontmoet gelijkgestemden met soortgelijke ervaringen, ontdek de diepten van jezelf, en vindt paden naar heling en groei die je nog nooit eerder hebt verkend. We werken met innerlijke delen volgens het Therapeutic Spiral Model en IFS, waardoor je een diepgaand herstelproces kunt ervaren.

Tijdens de bijeenkomst bouwen we aan sterke connecties en veiligheid in de groep. Hier creëren we een plek waar je je ervaringen kunt delen, omringd door mensen die je begrijpen en geleid door therapeuten die weten wat je doormaakt. Ervaar het krachtige effect van actieve betrokkenheid in de groep, waar we ons richten op jouw persoonlijke (en groeps-) thema’s en doelen. We organiseren twee interactieve opstellingen waarbij iedereen actief betrokken is en gericht werkt aan hun individuele helingsproces.

Dit is een reis waarbij we spontaniteit en creativiteit omarmen. Door spontaan te zijn, ontdek je nieuwe ervaringen en inzichten zonder er te veel over na te denken. Creativiteit stelt je in staat om nieuwe manieren te vinden om jezelf uit te drukken en je eigen weg te vinden. Zo kun je echt groeien en jezelf ontwikkelen op manieren die je misschien nooit had verwacht.

In onze bijeenkomsten bieden we, in een groep van mensen die soortgelijke uitdagingen hebben ervaren, een veilige ruimte waar je je trauma’s kunt onderzoeken, begrijpen en helen. Hier kun je oude patronen loslaten en nieuwe wegen ontdekken. Naast rust, vertrouwen en hoop vind je meer emotionele stabiliteit, veerkracht, zelfacceptatie, verbondenheid, betekenis, en het vermogen om hun leven weer op te bouwen. Met de ondersteuning van ervaren therapeuten, geïnspireerd door deskundigen op het gebied van trauma, zoals Bessel van der Kolk, zul je ontdekken dat je niet alleen bent op deze reis naar herstel.

Investeren in voortuitgang

Misschien verlang je naar een positiever zelfbeeld, naar zelfliefde in plaats van zelfkritiek. Misschien verlang je naar diepe relaties gebaseerd op vertrouwen en verbondenheid. Of misschien wil je gewoon innerlijke rust, een gevoel van veiligheid en geborgenheid dat je zo lang hebt gemist.

Jij verdient genezing, innerlijke rust en stabiliteit. Het is logisch dat jij verlangt naar verbinding, zelfacceptatie en herstel. Je opent de weg naar een hernieuwde richting en betekenis in je leven, waarbij je tevreden en gelukkig bent met jezelf en je levenspad. Je maakt de weg vrij om te transformeren tot de persoon die je altijd al had willen zijn.

Therapeuten Ronald & Ina

Ronald brengt een schat aan ervaring en expertise met zich mee op het gebied van psychedelica en mindfulness in therapeutische setting. Hij is in staat om op maat gemaakte, effectieve behandelingen te bieden die aansluiten bij de unieke behoeften van zijn cliënten. Daarnaast staat Ronald bekend om zijn empathische en ondersteunende benadering, waardoor cliënten zich op hun gemak voelen om openlijk te delen en te groeien

Ina brengt een rijke ervaring en expertise op het gebied van therapie, training en onderwijs met zich mee. Met een warme en ondersteunende benadering helpt Ina haar cliënten om zich gehoord, begrepen en gesteund te voelen tijdens hun helingsreis. Ze integreert verschillende therapieën om begeleiding aan te bieden die aansluiten bij de unieke behoeften van elk individu. Bovendien is Ina gepassioneerd door het bevorderen van groei en welzijn, en ze streeft ernaar om haar cliënten te helpen een leven te leiden dat hen vervult en gelukkig maakt.

🇳🇱 🇬🇧 🇩🇪
Psychosociaal therapeut & psychedelisch therapeut
Sessies
0

Praktische informatie

Locatie: Energiecentrum ‘de Volmolen’, Molenstraat 60, 5581 VK Waalre.

Datum: zaterdag 21 september

Tijd: 9.30 – 16.30 uur, inloop 9.15 uur.

Prijs: 275,- (incl. koffie, thee, water, koekjes ed).

Lunch kan in eetcafé camping Volmolen genuttigd. Er is een koelkast aanwezig voor evt. meegebrachte lunch.

volmolen -Integratie van psychedelische sessies met psychodrama en IFS