Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meditatie en psychedelica

meditatie

Inhoudsopgave

De diepere staten van meditatie en de psychedelische reizen worden vaak met elkaar vergeleken. Er zijn veel overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen. Als er op een wijze manier van beide gebruik wordt gemaakt kan dit veel goed doen voor de geest en het lichaam.

Psychedelica als meditatiemiddel

Waar meditatie lichaamseigen psychedelica (waarschijnlijk DMT) vrijmaakt in het brein, zorgt psychedelica er voor dat je de meditatieve toestand bereikt op een dieper niveau dan een gemiddeld persoon met meditatie kan bereiken. Psychedelica zou je dus kunnen bestempelen als een exogeen toegediende meditatie toestand.

Mediteren combineren met psychedelica

Psychedelica en meditatie gaan goed samen. Sommigen mediteren op microdoseringen psilocybine of LSD en anderen mediteren op reguliere basis en doen een hoge dosering psychedelica om tot een nieuw niveau te kunnen komen. Hier bij triptherapie raden we altijd aan om gezonde keuzes te maken rondom de psychedelische therapie of ceremonies. Meditatie past heel goed in een gezonde lifestyle en al helemaal als je gezond eet, voldoende beweegt en goed slaapt. Psychedelische sessies kunnen je helpen om uiteindelijk de meest gezonde keuzes te maken.

Begin nu met mediteren via Netflix

Ook al wil je psychedelica gaan gebruiken om het bewustzijn te veranderen, is het raadzaam om vooraf al te mediteren. Om alvast wat technieken op een mooi vormgegeven manier te leren kan je op Netflix kijken naar de serie Headspace: Guide to meditation.

Meditatie applicatie voor Android en Apple

Wil je vaker mediteren en dan alleen met audio? Let’s meditate is een goede en gratis app voor Android en Apple apparaten. Download deze app via de volgende weblinks:

Let’s Meditate voor Android

Let’s Meditate voor Apple

Wil je begeleiding bij jouw psychedelische sessie?

Maak gebruik van onze dienstverlening. We hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van psychedelische sessies waarbij het doel therapie, verslavingsbehandeling, spiritualiteit, creativiteit of andere vormen van persoonlijk groei de voornaamste redenen zijn. Wat zou jouw reden zijn? Maak gebruik van de volgende links voor meer informatie.

Overzicht groepceremonies | Individuele therapie | Tripsitter service Nederland