Meldingen
Alles wissen

MAO remmer

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
2,690 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 1065
Admin
Topic starter
(@marcel)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

MAO remmer

MAO remmers of MAOi zijn stoffen die voorkomen in medicijnen en planten. Voorheen werden MAO remmers ook ingezet als antidepressiva omdat ze het afbreken van onder andere neurotransmitters voorkomen. Neurotransmitters zoals serotonine en dopamine worden namelijk afgebroken door het enzym MonoAmino-Oxidase. Een MAO remmer of MAOi voorkomt dus de werking van MAO en dat zorgt er dus voor dat neurotransmitters zoals serotonine en dopamine niet zo snel worden afgebroken.

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/01/dopamine.jpg

Tyramine

Tyramine wordt tevens afgebroken door MAO en dit is noodzakelijk om hoge bloeddruk en hersenbloedingen te voorkomen. Tijdens het gebruik van niet selectieve MAO remmers kan tyramine een probleem vormen. Dit probleem is te voorkomen door selectieve MAO remmers te gebruiken i.p.v. non selectieve MAO remmers. Een andere optie is een tyramine beperkt dieet.

Lees hier meer over het tyramine beperkt dieet

MAO remmers en psychedelica

De meeste psychedelica vallen onder Monoamino's en worden dus afgebroken door de MAO enzymen die standaard in ons lichaam voorkomt (maag, hersenen etc.) Sommige psychedelica zoals psilocybine/psilocine uit truffels worden heel langzaam afgebroken en werken zo'n 4-6 uur. Andere psychedelica zoals DMT wordt binnen 15 minuten afgebroken waardoor het niet eens het brein kan bereiken bij orale inname. Als je bij DMT een MAO remmer doet dan werkt tijdelijk het enzym MAO niet en dan kan DMT wel het brein bereiken. De combinatie DMT en MAO remmer noemen ayahuasca of anahuasca en de MAO remmer is noodzakelijk voor de werking. De combinatie psilocybine/psilocine met MAO remmers noemen we psilohuasca en de MAO remmer is niet noodzakelijk maar zorgt wel voor een langere en diepere trip of het zorgt er voor dat je minder psilocybine/psilocine kan gebruiken (als besparing).

Psiloflora

Omdat er bij het gebruik van psilocybine houdende truffels of paddo's er geen noodzaak is om MAO remmers te gebruiken, maar dat een MAO remmer wel de trip kan verlengen en verdiepen wordt dit toch wel redelijk veel gedaan in de vorm van psilohuasca. Wij vinden echter dat een zware MAO remmer iets te veel risico geeft (zie hierboven over tyramine). Een mildere MAO remmer zoals de passiebloem verdiept en verlengt wel de trip zonder dat er veel extra risico's ontstaan. Het is volgens ons de beste keuze als het gaat om kwaliteit van de trip en de veiligheid voor de gezondheid.

Op maat gemaakt advies

Als u een psychedelische ceremonie door ons laat organiseren dan kan dat op uw locatie in heel Nederland. U kunt zelf uw groep samenstellen of individueel een ceremonie ondergaan. Wij kunnen u adviseren wat u als voorbereiding kunt doen en welke psychedelica bij u zou passen. De meeste van onze klanten kiezen voor truffel ceremonies op basis van truffels (thee met kruiden, vitaminen, mineralen en truffels). Psiloflora (Thee van truffels, passiebloem mineralen en kruiden) is nu een steeds vaker gekozen alternatief. Een kleinere groep kiest voor een LSD analoog. Wij hebben ook ervaring met synthetische analoog van psilocine (visuele en kleurrijke trip). Tevens doet een enkeling aan een super grote dosering psychedelica (heroic dose) en ook hierin kunnen wij u adviseren.

Het combineren van diverse (psychedelische) middelen is mogelijk en kan synergetisch werken. Wij adviseren niet om dit op eigen initiatief te doen aangezien het ook kan zorgen voor gezondheidsklachten tot aan de dood.

Meer informatie over onze diensten

 

Truffel ceremonie (psilocybine) | Psiloflora ceremonie | LSD therapie 

Beantwoorden