Ayahuasca microdose...
 
Meldingen
Alles wissen

Ayahuasca microdoseren

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
26 Bekeken
954b80ac3e382e520e39ea16334e06f8?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@ricard)
Active Member
Deelgenomen: 6 dagen geleden

Kan je ayahuasca microdoseren? Wat voor effecten kan dit geven?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1311

@ricard 

Geplaatst door: @ricard

Kan je ayahuasca microdoseren? Wat voor effecten kan dit geven?

Microdoseren verwijst naar het innemen van een subperceptuele dosis van een psychedelische stof, wat betekent dat de dosis zo laag is dat het geen significante psychedelische effecten oproept, maar mogelijk wel subtiele voordelen biedt. Bij ayahuasca is het echter belangrijk om te begrijpen dat de combinatie van DMT en MAO-remmers een andere dynamiek heeft dan andere psychedelica zoals psilocybine of LSD.

Het is niet gebruikelijk dat ayahuasca wordt gebruikt om mee te microdoseren. Ayahuasca bevat DMT (dimethyltryptamine) en MAO-remmers, die samen een intense psychedelische ervaring kunnen opwekken. De DMT uit ayahuasca werkt alleen boven een bepaalde drempelwaarde en bij microdoseren zal je daar hoogstwaarschijnlijk niet overheen komen. Verwacht dus geen effecten van DMT omdat het niet het brein zal bereiken. Welk kunnen de MAO remmers die in ayahuasca zitten mogelijk wat invloed uitoefenen.

De aanwezigheid van MAO-remmers in ayahuasca kan de afbraak van neurotransmitters beïnvloeden, wat kan leiden tot veranderingen in de stemming en de mentale helderheid. Het kan tevens potentieel gevaarlijk zijn, vooral in combinatie met andere stoffen of medicijnen. De MAO remmers van ayahuasca hebben namelijk een sterke interactie met medicatie en het gebruik van de MAO remmers kan gevaarlijk zijn in combinatie met diverse voedingsmiddelen.

In plaats van microdoseren met ayahuasca, kan het nuttiger zijn om te kijken naar andere psychedelica zoals psilocybine, die beter zijn onderzocht en veiliger worden geacht. Psilocybine heeft aangetoond dat het positieve effecten kan hebben op de gemoedstoestand en creativiteit zonder de extra contra-indicatie die ayahuasca wel heeft.

Meer over: Ayahuasca | Psilocybine | Microdoseren

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/LSD-en-psilocybine-q7yf0fqphposmkwc53lof2cajucdfpun9m21moczr4.png

Beantwoorden