Ceremonie 10 dagen ...
 
Meldingen
Alles wissen

Ceremonie 10 dagen na xtc

4 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
68 Bekeken
fdac52bc672a2bf2a37e4a3255bea97a?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 2
Topic starter
(@blijepanda)
New Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Kunnen er nadelige of juist positieve effecten zijn als je een truffelceremonie gaat doen als je anderhalve week ervoor xtc/mdma hebt gebruikt of is de tijd tussen beide voldoende zodat er geen wisselwerking plaats vindt 

Beantwoorden
3 reacties
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 995

@blijepanda 

Truffelceremonie na MDMA gebruik

Na 10 dagen mag je er wel vanuit gaan dat MDMA geen directe invloed en geen interactie meer heeft met psilocybine. Omdat MDMA diverse neurotransmitters zoals serotonine en dopamine kan 'verbruiken' wordt het over het algemeen aangeraden een periode van minimaal twee weken aan te houden tussen het gebruik van MDMA en het doen van een truffelceremonie. Op die manier geef je je hersenen de tijd om te herstellen en de serotonine- en dopamine huishouding weer in balans te brengen.

Meer over: Truffelceremonie

Beantwoorden
fdac52bc672a2bf2a37e4a3255bea97a?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 2
Topic starter
(@blijepanda)
New Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Dank voor je reactie.  Kan het nog wel zo zijn dat wanneer je wat depressief of somber bent na mdma dat dat invloed kan hebben op een truffelceremonie? 

Beantwoorden
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 995

@blijepanda 

Geplaatst door: @blijepanda

Kan het nog wel zo zijn dat wanneer je wat depressief of somber bent na mdma dat dat invloed kan hebben op een truffelceremonie?

Indien er veel MDMA is gebruikt op bijvoorbeeld een feestje kan dat voor een dinsdagdip zorgen. Dit komt door slaapgebrek en de uitputting van diverse neurotransmitters (serotonine met name). Indien je jezelf de voedingsmiddelen of supplementen geeft om zo snel mogelijk te herstellen, kan je er redelijk snel weer bovenop komen. Maar het is wel mogelijk dat je na veel en herhaaldelijk MDMA gebruik een depressieve periode kunt krijgen.

Hoe iemand zicht voelt speelt een belangrijke rol bij het ervaren van een truffelceremonie. Het is niet ideaal om met depressiviteit een truffelceremonie aan te gaan, maar aan de andere kunt kiezen sommige depressieve personen juist voor truffeltherapie om te werken aan de depressie. Somberte en depressie zijn namelijk geen contra-inidcaties maar indicaties bij psychedelische therapie in bijvoorbeeld Australië.

Misschien is het beter om voor de zekerheid meer tijd te laten tussen MDMA en een truffelceremonie. Ook het volgen van de tips na MDMA gebruik is iets wat je kunt overwegen om een dip te voorkomen.

Zie ook: Tips tegen de dinsdagdip

Beantwoorden