Helpt psilocybine t...
 
Meldingen
Alles wissen

Helpt psilocybine therapie bij long covid

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
64 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 973
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Helpt psilocybine therapie bij long COVID?

Vooralsnog moet er meer wetenschappelijk onderzoek gedaan worden naar de effecten van psychedelica, waaronder psilocybine, op long COVID. Personen die de gok waagden en psilocybine hebben geprobeerd tegen COVID-19 symptomen rapporteerden verschillende veranderingen na de psilocybine sessie. De meeste verbeteringen die worden genoemd zijn: meer energie, minder hoofdpijn, minder depressieve gevoelens en vooral minder hersenmist (brainfog).

Wij hebben meerdere personen met long COVID geholpen en in de meeste gevallen zijn er verbeteringen op te merken. Slechts in één enkel geval heeft een persoon met long COVID meer angstklachten ontwikkeld zo'n week na zijn psilocybine sessie. Het gebruik van psilocybine geeft dus geen garantie op positief resultaat, maar gezien de vele positieve anekdotische toedrachten, is psilocybine misschien een redmiddel voor sommigen met long-COVID.

De reden waarom wij denken dat psilocybine therapie bij long COVID kan werken is dat mede omdat psilocybine als ontstekingsremmer werkt in het brein. De spike-eiwitten van COVID kunnen ontstekingen uitlokken en daarmee de long-COVID klachten uitlokken. Met psilocybine als tegenreactie op de ontstekingsreactie kan het weleens effectief zijn tegen de langdurige klachten van long COVID.

Wil je alvast voordat eventuele onderzoeken naar deze kwestie al een psilocybine sessie proberen? Vul vrijblijvend de intake in om te kijken of we je van dienst kunnen zijn (in verband met veiligheid en gezondheid).

Intake invullen | Psilocybine als ontstekingsremmer | Psilocybine sessie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/10/pslicybine-ontstekingsremmend.png

Beantwoorden