cropped-Triptherapie-transparant.png
Hoeveel passiebloem...
 
Meldingen
Alles wissen

Hoeveel passiebloem zit er in psiloflora?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
31 Bekeken
5b15473e4e53b9d072fa63127d5f6291?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 2
Topic starter
(@nicks)
Active Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Hoeveel van de passiebloem tinctuur heb je nodig om psiloflora te maken. En hoeveel truffels/psilocybine?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
Marcel van der Putten
Berichten: 908
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Geplaatst door: @nicks

Hoeveel van de passiebloem tinctuur heb je nodig om psiloflora te maken?

De exacte hoeveelheid passiebloem in psiloflora kan variëren, afhankelijk van de specifieke mix die wordt gemaakt en wat het doel is. Voor psiloflora is er geen gestandaardiseerde formule. Het is een combinatie van psilocybine-houdende truffels of paddenstoelen en passiebloem (passiflora incarnata). De verhouding tussen de twee kan verschillen, afhankelijk van de gewenste effecten en de individuele behoeften van de persoon die de psiloflora gebruikt. Om de juiste mix te kiezen voor psiloflora zijn er twee stappen nodig, namelijk de volgende twee

Stap 1 (kies de hoeveelheid psilocybine): Bij het gebruiken van passiebloem, heb je iets minder truffels nodig voor hetzelfde effect. Dit verschil is tussen de 10 en 20%. Voor een milde trip komt dit neer op 15 gram truffels, een sterke psiloflora bevat ongeveer 30 gram verse truffels en een zeer sterke psiloflora bevat zo'n 45 gram magische truffels.

Stap 2 (Kies de hoeveelheid passiebloem): Voor een beetje kalmerend effect van de passiebloem kan er een lage dosering van 250mg genomen worden. Een hogere hoeveelheid tot aan 1 gram passiebloem zorgt voor sterkere kalmerende en de MAO-remmende werking zorgt voor een verlengde duur van de trip. Bij het gebruik van tincturen of extracten dien je rekening te houden met de sterkere concentratie. Bij een 10x extract gebruik je 10 keer minder van dat extract om op dezelfde concentratie te komen als onbewerkte passiebloem.

Tot slot zijn deze gegeven doseringen slechts voorbeelden. Wij passen de psiloflora doseringen aan op basis van de behoeften van de klant en hoe sterk de trip mag werken. Tevens maken we gebruik van extra toevoegingen om het geheel nog wat beter te laten werken. Wil je gebruik maken van onze psiloflora? Meld je dan eerst aan via de intake zodat we alvast kunnen kijken of we contra-indicaties kunnen opsporen. Psiloflora is namelijk niet geschikt voor iedereen i.v.m. mogelijke interacties met medicatie.

Links: Intake starten | Psiloflora

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2020/03/psiloflora-2048x1522.jpg

Beantwoorden