cropped-Triptherapie-transparant.png
Psilocybine met Bac...
 
Meldingen
Alles wissen

Psilocybine met Baclofen

3 Berichten
3 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
28 Bekeken
da58599ae324fb54d80e3a13be921c02?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 2
 pscl
Topic starter
(@pscl)
Active Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Kan psilocybine samen met Baclofen?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
2 reacties
Marcel van der Putten
Berichten: 908
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Geplaatst door: @pscl

Kan psilocybine samen met Baclofen?

Er is momenteel geen specifiek onderzoek gedaan naar de interactie tussen psilocybine en Baclofen. Baclofen is een spierverslapper die wordt gebruikt om spierspasmen te behandelen. Het heeft geen directe interactie met serotonine, het neurotransmittersysteem waar psilocybine op werkt. Vanuit dat oogpunt lijkt het veilig te zijn om Baclofen te blijven gebruiken voor een psilocybine-sessie. Toch kan Baclofen (β-parachlorophenyl GABA) de effecten van psilocybine mild te onderdrukken omdat het een GABA-B receptor agonist is. Stoffen zoals benzodiazepinen (ook GABA-agonisten) staan er namelijk om bekend om de effecten van psychedelica te onderdrukken.

Een andere zaak waarmee rekening gehouden dient te worden is dat Baclofen invloed heeft op de bloeddruk en hartritme. Het verlagen van de bloeddruk door Baclofen kan zorgen voor flauwte in combinatie met psilocybine. Over het algemeen wordt aangenomen dat psilocybine de bloeddruk licht kan verhogen tijdens het begin van een trip. De verhoging van de bloeddruk door psilocybine is meestal mild en veroorzaakt meestal geen ernstige problemen. Naarmate de psilocybine uitwerkt, kan de bloeddruk weer normaal worden of zelfs lager zijn dan normaal. Het is echter mogelijk dat de verlaagde bloeddruk direct na de psilocybine-sessie en de volgende dag kan leiden tot flauwvallen of duizeligheid, vooral als iemand al een verlaagde bloeddruk heeft door medicatie zoals Baclofen.

Om de werking van psilocybine niet te onderdrukken door Baclofen én de kans op flauwte na de psilocybine sessie te beperken lijkt de beste optie om tijdelijk geen Baclofen te gebruiken.   De halfwaardetijd van baclofen varieert, maar over het algemeen wordt geschat dat het ongeveer 2 tot 4 uur is. Dit betekent dat na ongeveer 2 tot 6 uur de helft van de ingenomen dosis baclofen uit het lichaam is verdwenen. Het duurt meestal ongeveer 5 keer de halfwaardetijd voordat een medicijn volledig uit het lichaam is geëlimineerd. Dus in het geval van baclofen kan het ongeveer 10 tot 30 uur duren voordat het volledig uit het lichaam is verdwenen. Om aan de voorzichtige kant te zijn volstaat twee dagen voor de psilocybine sessie te stoppen met Baclofen.

Dit advies is geen medisch advies. Omdat elke situatie uniek is, dien je zelf aan jouw behandelend arts te vragen of de info van deze pagina op jouw van toepassing is en of het haalbaar is. Stop nooit zomaar met het gebruik van medicatie zonder overleg met jouw medisch specialist!

Meer over: Psilocybine | GABA

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/05/Psilocybine_molecuul-zonder-bg.png

Beantwoorden
c3a346a1dd4befa0daca83bed34e230b?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
 Mars
(@mars)
Active Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

GABA en stoffen die op GABA killen de trip!

Beantwoorden