Integreren van een ...
 
Meldingen
Alles wissen

Integreren van een truffel trip

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
53 Bekeken
5cc1376e7dfd86aff8bf509c67e26a28?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 28
Topic starter
(@trip-vragen)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Wat kan ik doen om wat er is gebeurd in de psilocybine truffeltrip zo goed mogelijk te integreren in mijn leven?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@trip-vragen

Geplaatst door: @trip-vragen

Wat kan ik doen om wat er is gebeurd in de psilocybine truffeltrip zo goed mogelijk te integreren in mijn leven?

Integratie van de ervaringen die je hebt opgedaan tijdens een psilocybine truffeltrip is een belangrijk onderdeel van het proces. Het helpt je om de inzichten die je hebt verworven te vertalen naar je dagelijks leven, wat kan leiden tot blijvende veranderingen en persoonlijke groei. Voor sommige stukken van de truffelsessie heb je geen bewuste integratie te doen en gaat dit zijn eigen gangetje. Voor andere zaken heb je  misschien wel bewuste acties nodig om veranderingen te maken die kunnen helpen. Hier zijn enkele stappen en strategieën die je kunt overwegen om deze integratie zo effectief mogelijk te maken:

 

Maak aantekeningen: Neem de tijd om je ervaringen op te schrijven. Dit kan helpen om je gedachten en gevoelens te ordenen. Schrijf over wat je hebt ervaren, de inzichten die je hebt opgedaan, en hoe deze je perspectief op het leven hebben veranderd. Dit kan ook helpen om patronen of thema's te identificeren die belangrijk voor je zijn.

 

Integratiegesprek: Het integratiegesprek na de psychedelische trip kan je helpen om je ervaringen te bespreken en te begrijpen hoe je deze kunt toepassen in je dagelijks leven. In sommige trips komen er stukken voor waar symboliek acbter zit en we kunnen helpen dit te begrijpen. Bij Triptherapie bieden we integratiegesprekken aan als onderdeel van ons programma, wat een waardevolle ondersteuning kan zijn.

 

Leefstijlverandering: Probeer nieuwe gewoonten of rituelen te ontwikkelen die aansluiten bij de inzichten die je hebt opgedaan. Dit kan variëren van meditatie, yoga, of mindfulness-praktijken tot het creëren van een dagelijkse routine die je helpt om meer in het moment te leven. Ook het beter zorgen voor je lichaam kan helpen om doelen te bereiken. Het maken van de gezonde keuze is hierin belangrijk. 

 

Praten met anderen: Zoek verbinding met anderen die ook geïnteresseerd zijn in psychedelische ervaringen of persoonlijke groei. Dit kan je helpen om je ervaringen te delen en te leren van anderen. Groepssessies kunnen ook een gevoel van gemeenschap en ondersteuning bieden. Ook online zijn er veel mensen die op fora praten over de ervaringen..

 

Geduld: Wees geduldig met jezelf. Integratie is een proces dat tijd kost. Het is normaal dat je niet meteen alle antwoorden hebt of dat je je soms overweldigd voelt door de veranderingen die je doormaakt. Soms kost het wat tijd voordaf dingen op zijn plek vallen en moet je het niet te veel forceren.

 

Integratiedag: We organiseren sinds 2024 integratiedagen voor psychedelische trips voor onze eigen klanten én voor andere geïnteresseerden.Tijdens deze bijeenkomst bouwen we aan sterke connecties en veiligheid in de groep. Hier creëren we een plek waar je je ervaringen kunt delen, omringd door mensen die je begrijpen en geleid door therapeuten die weten wat je doormaakt. Ervaar het krachtige effect van actieve betrokkenheid in de groep, waar we ons richten op jouw persoonlijke (en groeps-) thema’s en doelen. We organiseren twee interactieve opstellingen waarbij iedereen actief betrokken is en gericht werkt aan hun individuele helingsproces. De therapeuten gebruiken IFS en psychodrama om inzichten te verwerken.

Meer over de integratiedag;

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2024/06/volmolen.jpg

Beantwoorden