Is psilocybine of a...
 
Meldingen
Alles wissen

Is psilocybine of ayhauasca meer visueel?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
46 Bekeken
954b80ac3e382e520e39ea16334e06f8?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@ricard)
Active Member
Deelgenomen: 6 dagen geleden

Geeft psilocybine of ayahuasca meer optische illusies?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1311

@ricard 

Geplaatst door: @ricard

Geeft psilocybine of ayahuasca meer optische illusies?

 

De ervaring van optische illusies en visuele effecten kan variëren tussen psilocybine (uit paddo's of truffels) en ayahuasca. Beide psychedelica hebben unieke eigenschappen en effecten die de aard van de visuele ervaringen beïnvloeden.

Psilocybine staat bekend om levendige visuele hallucinaties te veroorzaken. Gebruikers rapporteren vaak een verhoogde intensiteit van kleuren, vervormingen van objecten en patronen die zich herhalen of bewegen. De visuele effecten van psilocybine zijn vaak minder overweldigend dan die van ayahuasca, omdat de dosering van psilocybine vaak lager is dan bij ayahuasca wordt gedaan. De intensiteit van de hallucinaties kan dus variëren afhankelijk van de dosis.

Ayahuasca, dat DMT bevat in combinatie met MAO-remmers, kan ook krachtige visuele hallucinaties veroorzaken. De visuele ervaringen met ayahuasca worden vaak beschreven als meer droomachtig en narratief, waarbij gebruikers complexe visuele verhalen en symboliek ervaren. De effecten van ayahuasca zijn vaak intenser zijn en duren meestal langer dan die van psilocybine, omdat de doseringen vaak bij ayahuasca hoger zijn dan bij het gebruik van psilocybine.

Over het algemeen kan worden gesteld dat zowel psilocybine als ayahuasca optische illusies en visuele hallucinaties kunnen veroorzaken, maar de aard en intensiteit van deze ervaringen kunnen verschillen door voornamelijk de dosering. Als je een lage tot gemiddelde dosering psilocybine vergelijkt met ayahuasca, zal ayahuasca waarschijnlijk meer visuele effecten geven. Mocht je de dosering van psilocybine verhogen naar de hoge of heroïsche, kan psilocybine de visuele effecten van ayahuasca overtreffen. Als laatste toevoeging moeten we zeggen dat dit alles ook afhankelijk is van de gebruiker en hoe gevoelig deze is voor beiden substanties.

 

Meer informatie over hallucinaties:

 

 

 

Beantwoorden