cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan Circadin (melat...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan Circadin (melatonine) na de truffelceremonie worden ingenomen?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
56 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 914
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kan Circadin (melatonine) na de truffelceremonie worden ingenomen?

Het actieve bestanddeel in Circadin is melatonine, een hormoon dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd en helpt bij het reguleren van het slaap-waakritme. Melatonine werkt met name op andere receptoren (MT1 en MT2) en heeft geen directe interactie met psilocybine of psilocine uit de truffels. Het is in theorie dus veilig om melatonine in te nemen na een truffelceremonie.

Het kan wel zijn dat inslapen alsnog moeilijk is omdat de restanten van psilocybine en psilocine de werking van serotonine nabootsen. Een verhoogd niveau van stimulatie van serotonine-receptoren kan leiden tot een verhoogde alertheid en een verminderde neiging om in slaap te vallen. Het toevoegen van melatonine kan soms niet genoeg zijn om in slaap te komen, zolang de stoffen uit truffels nog actief zijn.

De relatie tussen serotonine, melatonine en slaap is complex en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals individuele gevoeligheid en de interactie met andere neurotransmitters. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld juist beter slapen met hogere serotoninespiegels, terwijl anderen moeite kunnen hebben om in slaap te vallen. Na het gebruik van truffels na een truffelceremonie kunnen de meeste mensen zonder gebruik van melatonine vaak pas na 10-12 uur slapen.

GABA helpt soms met slapen

GABA kan helpen om in slaap te vallen na het gebruik van psilocybine. GABA is een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van de slaap-waakcyclus en het bevorderen van ontspanning. Het verhogen van de GABA-niveaus kan helpen om de slaap te verbeteren en eventuele slapeloosheid na het gebruik van psilocybine te verminderen. Tevens staat GABA erom bekend om de effecten van psychedelica te verminderen en kan dus van pas komen na een truffelceremonie om de laatste effecten weg te nemen.

Meer over: GABA | Truffelceremonie | Psilocybine

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/05/Psilocybine_molecuul-zonder-bg.png

Beantwoorden