cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan ik pantoprazol ...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan ik pantoprazol blijven nemen voor de psilocybine therapie?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
32 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 911
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kan ik Pantoprazol blijven nemen voor de psilocybine therapie?

Pantoprazol is een medicijn dat behoort tot de groep van protonpompremmers en wordt vaak voorgeschreven voor de behandeling van maagzuurproblemen zoals brandend maagzuur en maagzweren. Psilocybine werkt na omzetting in psilocine op andere plekken in het lichaam en er zijn geen directe interacties bekend.

Psilocybine kan echter wel effect hebben op de maag. Zo'n 90% van de gebruikers van truffels, paddo's of psilocybine worden misselijk na inname en dat houd vaak 5-30 minuten aan. Iemand met veel maagklachten kan hierdoor dus extra hinder door ondervinden. Hoewel dit hoogstwaarschijnlijk geen gevaar vormt kan het wel leiden tot ongemak aan het begin van een psilocybine therapiesessie.

Hoewel er dus geen specifieke contra-indicaties zijn voor het combineren van pantoprazol met psilocybine, is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van medicatie met psychedelische stoffen. Het is raadzaam om dit te bespreken met de arts die pantoprazol heeft voorgeschreven, zodat hij/zij op de hoogte is van je plannen en eventuele risico's kan beoordelen.

Meer over: Psilocybine therapie

 

psilocybine therapie

Beantwoorden