cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan diclofenac met ...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan diclofenac met psilocybine?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
30 Bekeken
9f00f89e588bda215e4229a3d80bc03e?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@gitta)
New Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Is het bekend of diclofenac problemen kan geven in combinatie met psilocybine truffels?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 919

@gitta 

Geplaatst door: @gitta

Is het bekend of diclofenac problemen kan geven in combinatie met psilocybine truffels?

 

Er is niet echt specifiek onderzoek gedaan naar de combinatie van psilocybine met diclofenac. Psilocybine heeft de meeste invloed op het serotonerge systeem en diclofenac is als niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddel (NSAID) actief als remmer van prostaglandinen, stoffen in het lichaam die betrokken zijn bij ontstekingsreacties en pijn.

Recente onderzoeken tonen aan dat psilocybine ook kan werken als ontstekingsremmer, net zoals diclofenac. De synergie tussen deze middelen kan gewenste effecten geven door ontstekingsreacties verder terug te dringen of het kan problemen geven als het immuunsysteem te sterk wordt onderdrukt. Verder onderzoek moet aantonen of de synergie tussen NSAID's en psilocybine als voor- of nadeel mag worden beschouwd.

Het is per situatie en persoon dus anders of psilocybine en diclofenac de gewenste effecten geven. Het is dus raadzaam om met de behandelend arts te overleggen of psilocbine met jouw NSAID medicatie samen kan. Psilocybine wordt in ieder geval afgeraden in het geval iemand diclofenac gebruikt in combinatie met een zwak immuunsysteem, maagproblemen, darmproblemen, bloedingsrisico's, hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk.

Beantwoorden