cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan je paroxetine b...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan je paroxetine blijven innemen als je een truffelsessie wilt doen?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
33 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 905
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Kan je paroxetine blijven innemen als je een truffelsessie wilt doen?
 
Voor paroxetine en alle andere SSRI en SNRI geldt hetzelfde, namelijk dat de psilocybine die je binnenkrijgt tijdens een truffelsessie mogelijk minder sterk werkt. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat er geen geen verhoogd risico is op complicaties zoals het serotoninesyndroom bij het gebruik van SSRI voor een truffelsessie. Volgens dat onderzoek kan er gebruikt gemaakt worden van psilocybine truffels terwijl er ook SSRI worden gebruikt, waaronder Citalopram (Cipramil), Escitalopram (Lexapro), Fluoxetine (Prozac), Fluvoxamine (Fevarin), Paroxetine (Seroxat) en Sertraline (Zoloft).
 

De dempende werking van SSRI zoals paroxetine op psilocybine

Wetenschappelijke studies suggereren dat het combineren van SSRI's met psilocybine tijdens een truffelsessie de effecten van psilocybine zou kunnen verminderen, maar dat het combineren van SSRI's met psilocybine geen gevaarlijke interacties oplevert. Hoewel SSRI's de effecten van de magische truffels enigszins kunnen verminderen, lijkt het erop dat de therapeutische effecten van psilocybine nog steeds aanwezig zijn, zij het mogelijk minder intens. Hoewel er meer onderzoek nodig is om de exacte interactie tussen SSRI's en psilocybine te begrijpen, kunnen we al wel stellen dat de emotionele response en diepte van de trip iets zijn verminderd.

Stoppen met de SSRI voor gebruik van truffels?

Als je momenteel SSRI's zoals paroxetine (Seroxat) gebruikt en geïnteresseerd bent in het gebruik van truffels of paddo's, is het belangrijk om dit te bespreken met je behandelend arts. Je kunt dat overleggen of het afbouwen van jouw SSRI en daarmee een sterkere uitwerking van de psilocybine-trip belangrijker is dan de ontwenningsverschijnselen door het afbouwen van de SSRI. Er moet namelijk een keuze gemaakt worden uit de volgende drie opties omdat een psilocybine/truffel/paddo sessie ook minder goed werkt als er ontwenningsverschijnselen aanwezig zijn, zoals duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen of elektrische schokken:

  1. Geen truffelsessie, maar andere vormen van therapie kiezen (EMDR, CBT, e.d.)
  2. De SSRI medicatie blijven nemen en de potentiële mindere werking van psilocybine voor lief nemen of een hogere dosering proberen tijdens een eventuele tweede psilocybine sessie
  3. De SSRI afbouwen (in overleg met arts) en na de ontwenningsfase een truffelsessie doen.

 

Het is altijd belangrijk om de behandelend arts om advies te vragen voor jouw specifieke situatie. Wij geven bij Triptherapie geen medische adviezen, maar je kunt wel onze niet-medische suggesties overleggen.

 
Beantwoorden