cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan je Lexapro blij...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan je Lexapro blijven gebruiken als je een psilocybine sessie wilt doen?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
18 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 905
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Kan je Lexapro blijven gebruiken als je een psilocybine sessie wilt doen?
 
Voorzichtigheid is geboden bij het combineren van Lexapro (escitalopram) met psilocybine, de werkzame stof in paddo's en truffels. Lexapro is een selectieve serotonineheropnameremmer (SSRI) en beïnvloedt de serotoninehuishouding in de hersenen. Psilocybine heeft ook invloed op de serotonine-receptoren. Het is belangrijk om te weten dat er nog beperkt wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de interactie tussen SSRI's en psilocybine.

Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat er geen verhoogd risico is op complicaties, zoals het serotoninesyndroom, bij het gebruik van SSRI's voor een truffelsessie. Volgens dat onderzoek kan er gebruik gemaakt worden van psilocybine truffels terwijl er ook SSRI's worden gebruikt, waaronder Lexapro.

Het is echter belangrijk om dit te bespreken met je behandelend arts, omdat zij het beste inzicht hebben in jouw specifieke situatie. Je kunt overleggen of het afbouwen van Lexapro en daarmee een sterkere uitwerking van de psilocybine sessie belangrijker is dan de ontwenningsverschijnselen door het afbouwen van de SSRI.

Er moet namelijk een keuze gemaakt worden uit de volgende drie opties, omdat een psilocybine sessie ook minder goed werkt als er ontwenningsverschijnselen aanwezig zijn, zoals duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen of elektrische schokken:

1. Geen psilocybine sessie, maar andere vormen van therapie kiezen (EMDR, CBT, etc.).
2. De SSRI medicatie blijven nemen en de potentiële mindere werking van psilocybine voor lief nemen of een hogere dosering proberen tijdens een eventuele tweede psilocybine sessie.
3. De SSRI afbouwen (in overleg met arts) en na de ontwenningsfase een psilocybine sessie doen.

Het is altijd belangrijk om de behandelend arts om advies te vragen voor jouw specifieke situatie. Wij geven bij Triptherapie geen medische adviezen, maar je kunt wel onze niet-medische suggesties overleggen.
 
 
https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/05/Escitalopram.png
Beantwoorden