cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan Seroquel (queti...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan Seroquel (quetiapine) met MDMA?

2 Berichten
2 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
55 Bekeken
15d876c0d5ba7bc36a9bfa986ea03ec5?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@maxim)
New Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Mijn psychiater heeft mij verteld dat ik Seroquel niet hoef af te bouwen voor de MDMA sessie. Wat denken jullie over de de combinatie van quetiapine en MDMA?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 919

@maxim 

Geplaatst door: @maxim

Wat denken jullie over de de combinatie van quetiapine en MDMA?

Quetiapine (Seroquel) is een antipsychoticum en heeft net zoals MDMA invloed op de hoeveelheid dopamine en activiteit op de dopamine-receptoren. Quetiapine heeft ook invloed op de serotonerge receptoren. Dit kan leiden tot ongewenste interactie daardoor wordt het over het algemeen afgeraden om MDMA the combineren met antipsychotica zoals Chlorpromazine (Thorazine),Haloperidol (Haldol),Flupentixol (Fluanxol),Thioridazine (Mellaril), Perfenazine (Trilafon),  Olanzapine (Zyprexa), Risperidon (Risperdal), Quetiapine (Seroquel), Aripiprazol (Abilify), Clozapine (Clozaril), Ziprasidon (Geodon), Paliperidon (Invega), Lurasidon (Latuda) en Asenapine (Saphris).

Om nadelige interacties te voorkomen kan er worden gekozen om Quetiapine af te bouwen en om 2 dagen na de laatste dosering de MDMA sessie te doen. Indien Quetiapine toch gecombineerd wordt met MDMA, zal de MDMA minder effect hebben. Quetiapine is namelijk een antagonist voor diverse serotonine- en dopamine receptoren, wat betekent dat de vrijgekomen serotonine en dopamine door MDMA minder goed kunnen hechten aan deze receptoren.

Kortom, om de werking van MDMA te verbeteren en om ongewenste interacties te voorkomen zou het beter zijn om quetiapine en MDMA niet te combineren. Een periode van 48 uur zonder Quetiapine (Seroquel) is meestal voldoende om interactie te voorkomen.

Geplaatst door: @maxim

Mijn psychiater heeft mij verteld dat ik Seroquel niet hoef af te bouwen voor de MDMA sessie

Wij mogen geen adviezen geven die tegen het advies gaan van jouw psychiater. Wel kunnen we je vragen of je onze tekst kunt overleggen met jouw psychiater. Het lijkt ons namelijk beter om de kans op interacties en verminderde werking van MDMA zo laag mogelijk te houden.

Meer over: MDMA sessie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/03/MDMA-molecuul-rood.png

Beantwoorden