cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan spiritualiteit ...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan spiritualiteit helpen bij psilocybine therapie?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
33 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 919
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kan spiritualiteit helpen bij psilocybine therapie?

Ja, spiritualiteit kan zeker helpen bij psilocybine therapie. Psilocybine, truffels of paddo's kunnen een diepgaande spirituele ervaring veroorzaken. Tijdens een psilocybine sessie kunnen mensen een gevoel van verbondenheid met iets groters dan henzelf ervaren, wat kan leiden tot een gevoel van betekenis en doel in het leven. Dit kan helpen bij het verkrijgen van inzichten en het loslaten van belemmerende overtuigingen en patronen.

Spiritualiteit richt zich vaak op de ontwikkeling van de innerlijke wereld, met nadruk op introspectie, meditatie en mindfulness. Deze zaken kunnen de ervaring van een psilocybine therapiesessie versterken en helpen bij het integreren van de inzichten en ervaringen in het dagelijks leven.

Psilocybine kan de volgende hersengebieden beïnvloeden en daarmee helpen een spirituele ervaring te bevorderen:

  • De prefrontale cortex: Deze hersengebieden zijn geassocieerd met het uitvoeren van cognitieve taken zoals planning, beslissen, en het verwerken van sociale informatie. Dit gebied speelt ook een rol in het verwerken van informatie over onszelf, onze gedachten, en onze emoties.
  • De pariëtale cortex: Deze hersengebieden zijn geassocieerd met het verwerken van sensorische informatie, zoals de positie van ons lichaam in de ruimte. Dit gebied speelt ook een rol in het integreren van informatie over ons lichaam met informatie over onze omgeving.
  • De insula: Deze hersengebieden zijn geassocieerd met het verwerken van interoceptieve informatie, zoals hartslag, ademhaling, en pijn. Dit gebied speelt ook een rol in het verwerken van emoties en het bewustzijn van ons lichaam.
  • De temporale cortex: Deze hersengebieden zijn geassocieerd met het verwerken van taal, geheugen, en andere cognitieve taken. Dit gebied speelt ook een rol in het verwerken van sociale informatie en het bewustzijn van ons zelf en andere.
  • De posterieure cingulate cortex: Dit gebied speelt een rol in het verwerken van interoceptieve informatie, zoals pijn en hartslag, en het bewustzijn van ons lichaam.
  • De temporale pariëtale junction: Dit gebied speelt een rol in het verwerken van taal, geheugen en het bewustzijn van onszelf en anderen.
  • De precuneus: Dit gebied speelt een rol in het verwerken van informatie over onszelf, zoals onze persoonlijke gedachten en emoties en het bewustzijn van ons lichaam.

 

Meer info: Psilocybine therapie | Spirituele psilocybine ceremonie

Brain psilocybin -Forum

Beantwoorden