Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spirituele truffel ceremonie

Spirituele truffel ceremonie

Inhoudsopgave

De truffel ceremonie

Een truffel ceremonie is een ceremonie waarbij magische truffels met psilocybine (Psilocine) worden gebruikt als een sacrament of spiritueel hulpmiddel. De truffel ceremonie wordt vaak geleid door een ervaren begeleider of ceremoniemeester die de deelnemers begeleidt door de ervaring en hen helpt om de meest waardevolle inzichten te verkrijgen. De meeste inzichten worden vergaard indien iedereen de rust vindt om naar binnen te keren.

Geen truffel ceremonie is hetzelfde en is afhankelijk van de locatie, groep en begeleiders. In de meeste gevallen worden de deelnemers gevraagd zicht voor te bereiden op de truffel ceremonie.

De ervaringen die men kan hebben tijdens een truffel ceremonie kan variëren van persoon tot persoon, maar kunnen onder andere bevatten : veranderde perceptie van tijd en ruimte, versterkte emoties, verhoogde creativiteit en het verkrijgen van inzichten in zichzelf en de wereld.

ceremonie -Spirituele truffel ceremonie

Wat zorgt voor spiritualiteit?

Zelfbesef, het ego, zorgt er vaak voor om afscheiding te voelen. Dit wordt vaak gezien als tegenovergestelde van spiritualiteit. Het zelfbesef, of de cognitie van het eigen bestaan, is een complex en nog grotendeels onbegrepen proces dat wordt gereguleerd door verschillende hersengebieden. Er zijn echter een aantal hersengebieden die worden geassocieerd met zelfbesef:

  • De prefrontale cortex: Deze hersengebieden zijn geassocieerd met het uitvoeren van cognitieve taken zoals planning, beslissen, en het verwerken van sociale informatie. Dit gebied speelt ook een rol in het verwerken van informatie over onszelf, onze gedachten, en onze emoties.
  • De pariëtale cortex: Deze hersengebieden zijn geassocieerd met het verwerken van sensorische informatie, zoals de positie van ons lichaam in de ruimte. Dit gebied speelt ook een rol in het integreren van informatie over ons lichaam met informatie over onze omgeving.
  • De insula: Deze hersengebieden zijn geassocieerd met het verwerken van interoceptieve informatie, zoals hartslag, ademhaling, en pijn. Dit gebied speelt ook een rol in het verwerken van emoties en het bewustzijn van ons lichaam.
  • De temporale cortex: Deze hersengebieden zijn geassocieerd met het verwerken van taal, geheugen, en andere cognitieve taken. Dit gebied speelt ook een rol in het verwerken van sociale informatie en het bewustzijn van ons zelf en andere.
  • De posterieure cingulate cortex: Dit gebied speelt een rol in het verwerken van interoceptieve informatie, zoals pijn en hartslag, en het bewustzijn van ons lichaam.
  • De temporale pariëtale junction: Dit gebied speelt een rol in het verwerken van taal, geheugen en het bewustzijn van onszelf en anderen.
  • De precuneus: Dit gebied speelt een rol in het verwerken van informatie over onszelf, zoals onze persoonlijke gedachten en emoties en het bewustzijn van ons lichaam.
Brain psilocybin -Spirituele truffel ceremonie

Tijdens een hoge inname van psilocybine zullen een aantal van de bovenstaande gebieden minder energie krijgen en nemen andere gebieden in het brein taken over. Het zelfbesef en afscheiding van de rest van de wereld wordt hierdoor minder waardoor er meer verbondenheid wordt gevoeld met alles wat via de zintuigen binnen komt. Verder lijkt tijd niet te bestaan en woorden schiet vaak tekort om de ervaring uit te leggen Een gevoel van éénheid wordt vaak gezien als spirituele ervaring. Anderen noemen vaak een mystieke ervaring. Bekijk de onderstaande video waarbij een hoop overeenkomt met een spirituele ervaring.

Spirituele truffel ceremonies bij triptherapie

Als klanten er voor kiezen om een individuele truffel sessie te doen met spiritualiteit als reden dan geven wij in de voorbereiding ook extra tips mee zoals het bekijken van video’s die met het onderwerp te maken hebben. Ook bij truffel ceremonies voor groepen met het thema spiritualiteit geven wij deze tips. Een video die wij vaak aanraden is Samadhi en de illusie van de ego. Deze video kan helpen de truffel ceremonie een spirituele wending te laten krijgen. Verder combineren wij muziek, aromatherapie en passiebloem om de truffel ceremonie meer richting het spirituele te laten gaan.

Meedoen aan een spirituele ceremonie?

Maak je eigen groep en eigen thema, sluit aan bij een open groepsceremonie of kies voor een individuele sessie om te proeven wat psychedelica kan doen voor spiritualiteit. Maak gebruik van de onderstaande links voor meer informatie.

Agenda open truffel ceremonie | Intake invullen | Contact