cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan sumatriptan sam...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan sumatriptan samen met truffels (psilocybine)?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
43 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 905
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kan Sumatriptan samen met truffels?

Sumatriptan is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van migraine. Het werkt voornamelijk op de 5-HT1B/1D-receptoren in de bloedvaten van de hersenen, waardoor de bloedvaten vernauwen en de migraineaanval wordt verlicht.

Psilocine, de actieve metaboliet van psilocybine (de werkzame stof in truffels), werkt op verschillende serotonine-receptoren in de hersenen. Het heeft de hoogste affiniteit voor de 5-HT2A-receptor, die betrokken is bij de regulering van stemming, perceptie en cognitie. Psilocine heeft ook effect op de 5-HT2B- en 5-HT1A-receptoren.

Hoewel beide stoffen op ongeveer serotonine-receptoren werken, hebben ze verschillende uitwerkingen op het brein. Het combineren van Sumatriptan en andere triptanen met truffels wordt afgeraden omdat er ten eerste weinig onderzoek beschikbaar is naar de veiligheid van de combinatie. Ten tweede kan Sumatriptan ervoor zorgen dat serotonine receptoren bezet raken waardoor psilocybine/psilocine minder effectief is.

Om mogelijke wisselwerkingen te voorkomen tussen tussen psilocybine en Sumatriptan volstaat vaak om een dag geen Sumatriptan in te nemen voor een psilocybine-behandeling. De halfwaardetijd van Sumatriptan varieert, maar het wordt over het algemeen geschat op ongeveer 2 uur. Dit betekent dat na ongeveer 2 uur de helft van de ingenomen dosis Sumatriptan uit het lichaam is verdwenen.

Vraag altijd aan de eigen arts wat in jouw geval de beste optie is en of één dag geen medicatie innemen voor jou voldoende is, er is namelijk wat variatie in halfwaardetijden door verschillen in leeftijd, lever- en nierfunctie.

Meer info: Truffels en medicatie | Truffelsessie

schade drugs -Forum

Beantwoorden