Methotrexate en aya...
 
Meldingen
Alles wissen

Methotrexate en ayahuasca, kan dat samen?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
161 Bekeken
59a9f26645bf2575a652082a1d40126e?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 4
 ADEM
Topic starter
(@adem)
Active Member
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Kan Methotrexate en ayahausca gecombineerd worden?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1338

@adem 

Geplaatst door: @adem

Kan Methotrexaat en ayahausca gecombineerd worden?

Wat is Methotrexaat en hoe werkt het?

Methotrexaat is een immunosuppressivum dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van bepaalde auto-immuunziekten, kanker en reumatoïde artritis. Methotrexaat werkt voornamelijk omdat het normale stofwisseling van cellen verstoort. Het remt het enzym dihydrofolaatreductase, wat op zijn beurt de synthese van foliumzuur (vitamine B11) afremt. Wegens de depletie van foliumzuur kunnen (kanker/ontstekings)cellen niet snel genoeg het DNA en RNA repliceren en stop de snelle vermenigvuldiging van ontkenings- of kankercellen. Tevens zorgt een te laag gehalte aan foliumzuur voor apoptose (zelfvernietiging) van de tumorcellen.

Om te kunnen bekijken of methotrexaat samen kan met ayahusaca kan, dienen we dus te kijken of ayahuasca samen kan met de verlaagde concentratie Vitamine B11, een verlaagde activiteit van Dihydrofolaatreductase en of de persoon wel sterk genoeg is om de psychedelica te gaan gebruiken (deze neemt niet voor niets de medicijnen.

Hoewel het in theorie geen interactie heeft, wordt er door sommige artsen aanbevolen om Methotrexaat te stoppen een week voor het gebruik van psychedelica waarbij een MAO remmer wordt toegevoegd, zoals ayahuasca en psilohuasca. Het opstarten zou dan Methotrexaat kan dan weer twee dagen na het gebruik.

 

Meer over: Ayahuasca | Psilohuasca

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2024/01/Psilohuasca-ceremonie.jpg.webp

Beantwoorden