Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoudsopgave

Wat is psilohuasca?

De naam psilohuasca lijkt op de naam ayahuasca en dit komt omdat er net zoals bij ayahuasca gebruik wordt gemaakt van MAOi of anders gezegd MAO remmers in combinatie met psychedelica. Bij ayahuasca wordt de psychedelica DMT gebruikt en bij psilohuasca psilocybine (truffels of paddo’s). Wij zijn echter geen voorstander van de zware MAO remmers omdat dit extra risico met zich meebrengt.

Lees hier meer over waarom zware MAO remmers niet handig zijn

Onze psilohuasca is anders

Wij gebruiken geen sterke MAO remmer als we psilohuasca bereiden. Dit doen we omdat gezondheid en veiligheid voorop staat. Als alternatief op de bekende MAO remmers gebruiken wij onder andere de rustgevende plant passiflora incarnata. De passiflora incarnata heeft de minste risicoverhoging ten op zichte van de winst die je er mee kan behalen tijdens de trip. Om de risico’s in te perken dient u rekening te houden met een aangepast dieet.

Lees hier de voorbereidingen en dieetaanpassingen die bij onze psilohuasca horen

Nadeel in vergelijking met psilocybine

Bij psilocybine ceremonies wordt er geen gebruik gemaakt van de MAO remmende functies van de passiebloem (Passiflora incarnata). Zonder MAO remmers zijn er minder contra indicaties en dat is meteen het grootste voordeel van het gebruik van alleen truffels of paddo’s zonder MAO remmers. Er is veel minder risico.

Voordelen van de passiebloem

Het voordeel van het gebruiken van de passiebloem is dat er in eerste instantie al minder paddo of truffel nodig is om tot hetzelfde triplevel te komen. De passiebloem heeft in verhouding tot andere veel gebruikte MAO remmers een veel mildere uitwerking waardoor de risico’s lager zijn (maar neem de voorschriften t.b.v. de veiligheid wel serieus). De voordelen die de passiebloem geeft zijn:

 • Rustgevende werking
 • Diepere trip (triplevel 5)
 • Langduriger trip (tot 8 uur)
 • Heldere trip
 • Meer visuele trip

Buiten de verbeterende werking van een psychedelische trip wordt de passiflora incarnata ook wel eens ingezet zonder psychedelica tegen ADHD, nervositeit, nerveuze hartklachten, Ziekte van Parkinson, toevallen, spierkrampen, hysterie, hypertensie, PMS, epilepsie, huidaandoeningen, aambeien, brandwonden, astma, kinkhoest, bronchitis, infecties en als pijnstiller bij veel kwalen. Ook bij problemen die samenhangen met de menopauze. Tevens wordt het toegepast als middel om de gevolgen van alcoholisme te verminderen, het stoppen met drinken te vergemakkelijken en wordt ook toegepast bij delirium tremens.

Lees hier meer over passiflora incarnata

De psilohuasca ceremonie

De meeste psilohuasca ceremonies die wij begeleiden zijn individueel. De individuele ceremonies hebben de meeste impact omdat we een plan van aanpak maken die persoonlijk is. Wij doen meer dan alleen het begeleiden van personen tijdens een psilohuasca ceremonie. Wij geloven er namelijk in dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

 1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
 2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
 3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
 4. Een individuele psilohuasca ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
 5. Nabespreking van de trip en inzichten op dezelfde dag
 6. We houden contact gedurende 1 a 2 weken voor de integratie van de inzichten

Meerdere personen tegelijk

In sommige gevallen is het begeleiden van een groep ook mogelijk. Als er extra nut is om aan een psilohuasca ceremonie gezamenlijk deel te nemen dan kan dat in overleg. Wij zullen u nooit bij onbekenden indelen dus u kunt zelf uw groep samenstellen. De grootte van een groep kan maximaal 4 personen groot zijn.

Extra’s tijdens psilohuasca ceremonie

De psilohuasca ceremonie bevat de volgende extra’s om de ervaring nog beter te maken :

 • Individuele begeleiding psilohuasca ceremonie
 • Aromatherapie (tijdens trip)
 • Kleurentherapie (tijdens trip)
 • Muzikale ondersteuning
 • NLP

Reserveren

Lees voordat u bij ons gaat reserveren eerst de volgende pagina met contra indicaties:

Contra indicaties psilohuasca | Reserveren en prijzen