Therapie met MDMA
 
Meldingen
Alles wissen

Therapie met MDMA

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
57 Bekeken
4c52c4bd79f67392e747ac4fff826da9?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 2
Topic starter
(@mannie)
Active Member
Deelgenomen: 1 week geleden

Welke vorm van therapie werkt het beste als je onder invloed bent van MDMA?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1335

@mannie 

Geplaatst door: @mannie

Welke vorm van therapie werkt het beste als je onder invloed bent van MDMA?

MDMA-geassisteerde therapie kan effectief zijn bij de behandeling van verschillende psychische aandoeningen, vooral wanneer het wordt gecombineerd met andere therapieën zoals blootstellingstherapie, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Internal Family Systems (IFS) en psychodrama. Deze combinatie van benaderingen kan een holistische aanpak bieden om de onderliggende oorzaken van psychische problemen aan te pakken en helpt cliënten om nieuwe perspectieven te ontwikkelen en gedragsverandering te bevorderen.

Blootstellingstherapie is een vorm van gedragstherapie die wordt gebruikt om angsten en fobieën te behandelen. Het houdt in dat de persoon geleidelijk wordt blootgesteld aan de situatie of stimulus waar ze angst voor hebben, terwijl ze dankzij de werking van MDMA geen stress zullen ervaren. Bij de combinatie van MDMA-therapie en blootstellingstherapie kan MDMA helpen bij het verminderen van de angst en weerstand die vaak gepaard gaan met blootstellingstherapie, waardoor de persoon beter in staat is om met de angst om te gaan, ook na de MDMA sessie.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) richt zich op het veranderen van negatieve denkpatronen en gedragingen die bijdragen aan psychische problemen. De combinatie van MDMA-therapie en CGT kan helpen bij het vergemakkelijken van diepgaande inzichten, het verminderen van weerstand tegen verandering en het vergroten van het vermogen om nieuwe denkpatronen en gedragingen aan te nemen.

Internal Family Systems (IFS) is een vorm van psychotherapie die zich richt op het verkennen en integreren van verschillende delen van de persoonlijkheid. Het helpt mensen om zich bewust te worden van hun innerlijke conflicten en om een gezonde relatie met zichzelf op te bouwen. De combinatie van MDMA-therapie en IFS kan een dieper begrip van de innerlijke dynamiek bevorderen en kan helpen bij het helen van innerlijke verdeeldheid en het bevorderen van zelfacceptatie en zelfliefde.
 
Hoewel er enig wetenschappelijk onderzoek is naar de effectiviteit van MDMA-geassisteerde therapie, is er nog beperkt onderzoek is gedaan naar de specifieke combinatie van MDMA-therapie met blootstellingstherapie, CGT of IFS. Het is daarom moeilijk om te zeggen welke behandelvorm het beste is volgens de wetenschap. Wij denken dat blootstellingstherapie goed werkt bij MDMA sessies en dat het misschien wel de beste manier is om de stress-reactie bij PTSS te verminderen.
 
Meer informatie:
 

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/3fe8b4ef-68d7-4a95-9f1e-308874210ee1-qo8z2zrcootnnv4rago8knjyrv000a0ws4occk1ds0.png

Beantwoorden