Tripsitter werkzaam...
 
Meldingen
Alles wissen

Tripsitter werkzaamheden

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
31 Bekeken
d3789d487268ceaf99a2f1c4e2e5d3fc?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 8
Topic starter
(@hippy)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 dagen geleden

Wat voor werkzaamheden heb je als Tripsitter?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@hippy 

Geplaatst door: @hippy

Wat voor werkzaamheden heb je als Tripsitter?

Als tripsitter, ook wel bekend als tripbegeleider of tripcoach, heb je een veelzijdige rol die verder gaat dan alleen het waarborgen van de fysieke veiligheid van de persoon die een psychedelische ervaring ondergaat. De werkzaamheden die onze tripsitters doen bevatten de volgende elementen:

Voorbereiding: Een belangrijk onderdeel van de rol is het helpen bij de voorbereiding op de psychedelische sessie. Dit betekent dat de intenties voor de trip besproken worden, verwachtingen en zorgen worden behandeld, en dat er een advies wordt gegeven wat er als voorbereiding kan worden gedaan.

Begeleiding tijdens de sessie: Tijdens de psychedelische ervaring is de tripsitter verantwoordelijk voor het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving. Dit houdt in dat de tripsitter op een veilige manier aanwezig is, de klant geruststelt indien nodig, en hen helpt om door eventuele moeilijke momenten heen te komen. Het is belangrijk dat de tripsitter een kalme en ondersteunende energie uitstraalt, zodat de klant zich op zijn gemak voelt en zich kan overgeven aan de ervaring. De tripsitter kan ook zorgen voor muziek, aromatherapie of helpen door af en toe vragen te stellen die gaan over de intenties van de trip.

Integratie na de sessie: Na de psychedelische ervaring is het essentieel om tijd te besteden aan integratie. Dit houdt in dat de tripsitter met de klant de ervaringen en inzichten die tijdens de trip zijn opgedaan bespreekt. Dit kan helpen om de waardevolle lessen die uit de ervaring zijn voortgekomen te verankeren in het dagelijks leven van de klant.

Therapeutische ondersteuning: In gevallen waar de trip een therapeutisch doel heeft, kan de rol van de tripsitter verder gaan dan alleen begeleiding. De tripsitter kan ook fungeren als een coach of therapeut, waarbij ze technieken en strategieën toepassen om de klant te helpen bij het verwerken van emotionele of psychologische problemen, zoals depressie, angst of trauma. Dit kan inhouden dat je specifieke interventies toepast die zijn afgestemd op de behoeften van de klant.

Educatie en informatie: Een tripsitter kan ook een educatieve rol vervullen door de cliënt te informeren over de effecten van de gebruikte psychedelica, de mogelijke risico's en hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op de ervaring. Dit helpt om een realistisch beeld te scheppen van wat de klant kan verwachten.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Elke psychedelische ervaring is uniek, en als tripsitter is het belangrijk om flexibel en aanpasbaar te zijn aan de behoeften van de klant. Dit kan betekenen dat de tripsitter moet meedenken over de aanpak en deze misschien moet aanpassen op basis van de dynamiek van de sessie en de reacties van de klant.

Filosoferen en religie: Tijdens de comingdown van een trip zijn er veel klanten die denken over spirituele, religieuze of filosofische vraagstukken. Als tripsitter is het vereist om mee te denken en dus ook kennis te hebben over deze vraagstukken.

In het algemeen is de rol van een tripsitter dus veelzijdig en vereist het een combinatie van empathie, kennis, en ervaring. Het doel is om een veilige, ondersteunende en verrijkende ervaring te bieden die de klant helpt bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Meer over Tripsitten en wie je kunt kiezen als Tripsitter, kan je vinden via de onderstaande info.

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/tripsitter-q7yitkf2jleqelpjedia6gl6fig4e28wscc63x1c00.jpg

Beantwoorden