Waarom zou je MDMA ...
 
Meldingen
Alles wissen

Waarom zou je MDMA en psilocybine combineren tijdens therapie?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
42 Bekeken
a788d60d60343482dcb1e6d3a379fbef?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 4
 BepM
Topic starter
(@bepm)
Active Member
Deelgenomen: 5 dagen geleden

Waarom zou je MDMA en psilocybine combineren tijdens therapie?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1311

@bepm 

Geplaatst door: @bepm

Waarom zou je MDMA en psilocybine combineren tijdens therapie?

De combinatie van MDMA en psilocybine tijdens therapie, vaak aangeduid als een "hippie flip", kan verschillende therapeutische voordelen bieden. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het gelijktijdig gebruik van een lage dosis MDMA met psilocybine of LSD kan helpen om negatieve ervaringen, ook wel "bad trips" genoemd, te minimaliseren en bepaalde positieve effecten van de trip te versterken.

MDMA staat bekend om zijn angstremmende eigenschappen en het vermogen om empathie en acceptatie te bevorderen. Dit kan bijzonder nuttig zijn in een therapeutische setting, waar het de cliënt kan helpen om zich meer open te stellen voor de ervaringen die psilocybine met zich meebrengt. De combinatie kan leiden tot een diepere emotionele beleving en een grotere bereidheid om moeilijke onderwerpen aan te pakken.

Een studie gepubliceerd in augustus 2023 heeft aangetoond dat het gebruik van MDMA in combinatie met psilocybine de kans op een negatieve ervaring aanzienlijk kan verminderen. Dit is vooral belangrijk in therapeutische contexten, waar het doel is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor de cliënt. De juiste dosering van beide stoffen is cruciaal; onderzoek suggereert dat een dosis van 30-50 mg MDMA effectief kan zijn, maar in de praktijk zien therapeuten vaak voordelen bij hogere doseringen tot 100 mg.

Daarnaast kan de combinatie van MDMA en psilocybine leiden tot een verhoogde zelfcompassie, gevoelens van liefde en dankbaarheid, wat de algehele therapeutische ervaring kan verrijken. Het is belangrijk om te benadrukken dat de dosering en de verhouding tussen MDMA en psilocybine individueel moeten worden afgestemd, afhankelijk van de persoonlijke gevoeligheid en de gewenste uitkomsten van de sessie.

Bij het overwegen van deze combinatie is het belangrijk om rekening te houden met contra-indicaties en mogelijke interacties met andere medicatie. Het is aan te raden om een intakeformulier in te vullen om een eerste veiligheidscheck te laten uitvoeren.
 
https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/elementor/thumbs/cb5a3d64-ac4f-400b-9674-7912b0dc5327-qpzag3ovc0ozap454waehvb4n5rt2k13qi99weqiv4.png
 
Beantwoorden