cropped-Triptherapie-transparant.png
Wat is een cacao tr...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat is een cacao truffel ceremonie?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
246 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 921
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wat is een cacao truffel ceremonie?

Bij een cacao truffel ceremonie wordt er meer cacao ingenomen dan wat je normaal via chocolade binnen kunt krijgen in combinatie met magische truffels. Door de effecten van rauwe cacao met truffels te combineren ontstaan synergetische effecten en daardoor een diepere reis naar binnen.

Wat doet rauwe cacao met psilcybine?

Rauwe cacao bevat monoamine oxidase (MAO)-remmers. MAO is een enzym dat verantwoordelijk is voor de afbraak van bepaalde neurotransmitters, zoals serotonine en psychedelica zoals psilocybine. Door de werking van MAO te remmen, kunnen deze neurotransmitters en truffels dus langer actief blijven in de hersenen.

Psilocybine, de werkzame stof in magic truffels, wordt in het lichaam omgezet in psilocine. Psilocine heeft effect op de serotonine receptoren in de hersenen.  Wanneer rauwe cacao (met zijn MAO-remmende eigenschappen) wordt gecombineerd met magic truffels, kan de afbraak van psilocine worden vertraagd. Dit betekent dat de psilocine langer actief kan blijven in de hersenen, waardoor de effecten van de truffels langer kunnen aanhouden en intenser aanvoelen.

De extra effecten door cacao

Cacao heeft op zichzelf meerdere effecten op de beleving en gemoed. Zonder toevoeging van psychedelische stoffen zijn dit de meest genoemde effecten:

Stemmingsverbetering: Rauwe cacao bevat fenylethylamine, een stof die ook wel een stemmingsverbeteraar wordt genoemd en kan werken als een antidepressivum. Het helpt de hersenen bij de aanmaak van serotonine.

Verhoogde alertheid en concentratie: Door de aanwezige PEA (fenylethylamine) kan cacao je wat energie geven en de concentratie verbeteren.

Verbinding en intuïtie: Rauwe cacao opent je hart en verbindt je met je intuïtie. Het is daarom makkelijker om te verbinden met je innerlijk kompas.

Verhoogd libido: Cacao staat erom bekend dat het de seksuele energie kan laten stromen.

Fysieke gezondheid: Rauwe cacao bevat veel antioxidanten, vezels en belangrijke mineralen zoals magnesium, zink, ijzer, kalium, en selenium.

Een cacao truffel ceremonie bijwonen

Indien het veilig is voor onze klanten staan wij altijd toe om een additief te kiezen tijdens de truffel ceremonies die wij organiseren. Cacao is naast passiebloem en blauwe lotus een mogelijke optie om toegevoegd te krijgen. Wil jij weten wat mogelijk is in jouw geval? Vul de intake in zodat we je kunnen controleren op een aantal contra-indicaties.

Intake veiliheid| Truffelreis informatie | Psilohuasca ceremonie | Truffel ceremonie

Raw cacao truffle ceremony

Beantwoorden