Meldingen
Alles wissen

Recensie triptherapie

13 Berichten
4 Gebruikers
12 Reactions
7,031 Bekeken
762ca35600c95205a5ee437ee37358e9?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@beauterham)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Afgelopen zaterdag heb ik samen met Marcel een mooie psychedelische reis mogen ervaren. Wat is mijn pad hier naar toe geweest? Ik heb een gevoeligheid voor depressie, en ondanks deze gevoeligheid heb ik veel mogen bereiken, veel mooie dingen waarvan ik niet heb kunnen genieten door depressie. Aan mijn laatste episode lag een knagend gevoel ten grondslag, er voelde iets niet helemaal goed. Ik ben me gaan richten op zingeving. Maar ook zingeving kon mij niet troosten toen mijn liefde voor het leven onbewust wegvloeide en de depressie in kracht toenam. Ik ben nu voorbij het zwaartepunt van deze episode, waarbij therapie heeft geholpen met het verlichten van de symptomen. Wat hielp was de band met mijn therapeut, inzicht, en de nieuwe aangeleerde coping strategien. Maar het heeft voor mij de kern van het probleem niet volledig weten te raken, namelijk de liefde voor het leven. Waar (psycho)therapie werkt op het vlak van de ratio, werkt psychedelische therapie op het vlak van je ziel. Met dit inzicht ben ik op zoek gegaan naar iets wat mij nog een stapje verder zou kunnen helpen, en zo ben ik bij Marcel uitgekomen.

Ik heb me goed ingelezen over psilocybine als medicijn voor de behandeling van depressie. Marcel hanteert een holistische aanpak, door gezonde voeding, de juiste supplementen en door voldoende beweging, worden de beste resultaten behaald tijdens de trip. En deze holistische aanpak werkte goed voor mij, gezonder eten in combinatie met de supplementen gaf me voorafgaand aan de trip al een vitaler gevoel. Gedurende mijn psychotherapie is hier nooit aandacht aan besteed, maar het is echt effectief.

De insteek van de trip was trip level 5, maar uiteindelijk is het een trip level 3-4 geworden. Ieder lichaam reageert anders op psilocybine en ik heb geleerd dat mijn lichaam dus een wat hogere dosis nodig heeft om level 5 te bereiken. Dit heeft echter geen afbreuk gedaan aan de trip, ik heb mooie inzichten aan het proces overgehouden. Het is echt letterlijk een reis, eerst werd het langzaam steeds moeilijker om gedachtes te formuleren, daarna werd het moeilijker om op woorden te komen en uiteindelijk kwam ik aanraking met mijn onbewuste. Het geniale is dat je onderbewuste weet waar jouw moeilijkheden en wonden zitten, waar aandacht aan geschonken moet worden en waar de genezing plaats dient te vinden. Mijn onderbewuste bracht me in contact met mezelf als heel klein kind, in een tijd waar ik nog niet opgezadeld was met gedachtes, het gevoel van moeten, veroordeling en straf. Als hele kleine ik heb ik gevoelens van verdriet, opluchting, blijheid, verwondering kunnen ervaren in zuivere vorm, zonder woorden, zonder gedachten, zonder oordelen. Ik kon me die kleine ik eigenlijk niet meer herinneren, dat voelt als levens geleden. De kleine ik was gelukkig en blij, buiten, in de natuur, op het strand, in de speeltuin, spelend met zijn vrienden en zusje. Deze kleine jongen had het leven lief, kon ook verdrietig zijn, maar kon ook getroost worden, zijn gevoelens waren adaptief en zaten niet muurvast zoals in mijn depressies. Dit heeft mij een pad laten zien wat ik nu op gevoelsniveau snap, een gelukzaligheid in gewonigheid, meer buiten zijn, meer spelen. Een vraag die ik nu sinds de trip voor het eerst in mijn leven stel: waar heeft de hele kleine ik zin in? Ik weet het nog niet precies, maar ik ga hier de komende tijd veel aandacht aan besteden!

Het contact met Marcel voorafgaand aan de trip en na de trip was zeer prettig. Ik heb Marcel als tripcoach daarnaast als erg kundig ervaren. Ik voelde me veilig tijdens de trip, ik was extreem kwetsbaar en dit werd in zachte handen door Marcel opgevangen. Deze onconditionele positieve insteek was prettig, het gaf me de ruimte om echt naar binnen te keren. Marcel heeft me bijgestaan toen het moeilijk voor me werd tijdens de trip en goed voor me gezorgd. Ik ben blij dat we deze reis samen hebben kunnen maken, dank je wel Marcel!

Beantwoorden
12 reacties
Marcel van der Putten
Berichten: 973
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Echt super bedankt voor deze mooie recensie. Het geeft precies weer wat wij willen bereiken met onze aanpak.

Het was voor mij vooral mooi om te zien dat je heel gewillig was om er het beste van te maken. Je hebt er zelf heel veel aan gedaan Door vooraf alle informatie deels zelf op te zoeken en andere door mij gegeven informatie op te slurpen. Ik heb ook van jou geleerd.

Ik ben blij dat we dit samen mee hebben kunnen maken, dus..... Wederzijdse dankbaarheid!

Beantwoorden
f04cf7154067f19d9140abcb8a21d030?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
(@adorable-den-haag)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Mooie recensie. Ik heb mezelf aangemeld omdat mijn verhaal lijkt op dit verhaal.

Beantwoorden
677de89a004625f851b5a921db39c05e?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
(@soulbrother)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Heel herkenbaar ik ga me ook aanmelden voor een triptherapie-behandeling

Beantwoorden
Marcel van der Putten
Berichten: 973
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Afgelopen zaterdag heb ik de 2e trip gedaan met @beauterham . Hij had mij verteld dat hij een nieuwe diagnose heeft gekregen. In remissie was de diagnose. Als het goed is gaat hij nog een keer een stukje schrijven over de periode van de trip tot aan genezing van de depressie en misschien iets over zijn laatste trip met triplevel 5.

Beantwoorden
762ca35600c95205a5ee437ee37358e9?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@beauterham)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoi @adorable-den-haag en @soulbrother , moedig dat jullie je aangemeld hebben, ik hoop dat de ervaring je brengt wat je nodig hebt!

Mijn somberheidsklachten zijn nu zo goed als weg (in remissie), ik voel me weer een stuk energieker en vitaler, de depressieve episode is voorbij. De kans dat ik in de toekomst een nieuwe episode krijg is zo goed als 100%, maar dat gegeven verontrust me niet. Dingen zijn zoals ze zijn, en ik maak de bewuste keuze om mijn somberheid welkom te heten wanneer zij weer met kracht mijn lijf binnen stormt.

Ik heb ervoor gekozen om na mijn eerste trip nog een trip te doen, omdat de eerste wetenschappelijke inzichten laten zien dat hoe groter de mystieke ervaring voor een persoon is, des de groter het therapeutisch effect en de duur van dit effect zal zijn. Met de intentie om deze keer een triplevel 5 reis te mogen ervaren, heb ik een behoorlijk grote dosis psilocybine tot me genomen. Ik wilde het oplossen van mijn ego ervaren, direct in contact staan met mijn onderbewuste en hart, ik geloof dat daar de sleutel ligt die de deur tot dieper zelfinzicht en zelfwaardering kan openen. Het was wederom een mooie ervaring, het duurde deze keer wat langer voordat ik onder woorden kon brengen wat ik ervaren en geleerd heb.

Gevoelens stonden deze reis nog meer centraal dan tijdens mijn eerste reis. Gedurende de trip passeerden er complexe nuances en schakeringen van gevoelens de revue. In de piek kon ik geen gedachten meer vormen, kende ik geen woorden meer, was mijn ego even niet aanwezig, het bewustzijn wat er wel was - en ik ben ervan overtuigd dat dat ons echte bewustzijn is (de stille observator) - was op een diep niveau alle gevoelens die zich aandienden op een heel geëngageerde wijze aan het ervaren. Sommige gevoelens waren een directe herinnering aan vroeger, gevoelens die ik al jaren niet gevoeld heb, ik heb echt het gevoel gehad weer direct in contact gekomen te zijn met mijn kleine, vrolijke, blije, kwetsbare zelf – de kleine Beauterham. Deze herinneringen die zich aandienden in de vorm van gevoelens voelen echter aan dan de manier waarop ik normaliter herinneringen ervaar, waarbij het verhaal het gevoelsmatige component overstemt. Verhalen waar ik mezelf door de jaren keer op keer mee heb zien identificeren, en die hiermee een motor zijn achter het in stand houden van een gevoel er niet te mogen zijn als mens. Heel bijzonder dus om tijdens deze trip herinneringen te mogen voelen in plaats van deze intellectueel te herbeleven. En de ervaring van het herbeleven was krachtig. Het heeft me doen laten inzien hoe ik als kind veel meer in contact stond met mijn gevoelens, gevoelens die ik vanaf mijn jongere jaren geleerd heb om zoveel mogelijk weg te stoppen als overlevingsmechanisme.

Wat heb ik deze tweede reis geleerd en gerealiseerd? Ik wil het kleine kind in mij koesteren, aandacht geven en prioriteren; dit is nu een bewuste keuze. Er zijn bepaalde dingen die ik in mijn jeugd, toen ik nog veel meer in contact stond met mijn eigen gevoel, leuk vond om te doen. Ik heb al een aantal dingen van deze dingen gedaan en ondernomen, en deze maken me kinderlijk blij. Bovenstaande sluit ook naadloos aan op de les die ik geleerd heb n.a.v. mijn eerste trip, namelijk meer buiten zijn, meer spelen (samen en alleen).  

Wat ik ook geleerd heb is dat ik een groter gevoel van levenskwaliteit kan ervaren door er voor te kiezen om zoveel mogelijk ‘gewone dingen’ met aandacht te doen en dat wat goed voor me is dagelijks te doen als routine. Denk bijvoorbeeld aan eten met aandacht in plaats van het gedachteloos naar binnen schuiven terwijl ik naar een scherm kijk, of actief luisteren naar muziek in plaats van op de achtergrond, één ding tegelijkertijd doen. Voor mij was op intellectueel niveau reeds duidelijk dat dingen groeien wanneer je er aandacht aan besteedt, maar nu snap ik dit wat meer op gevoelsniveau.

In het verlengde, iets abstracter, heb ik ook geleerd dat ik deze rijkere gevoelens in het hier en nu kan ervaren door meer gebruik te maken van al mijn zintuigen, ik heb ervaren dat dit vanzelf gaat wanneer ik iets met aandacht doe (heb ik geleerd toen ik begon met mediteren). Ik slaap al jaren op hetzelfde bed, maar doordat het zo makkelijk is om me af te laten leiden door mijn gedachten, sta ik er niet bij stil hoe zacht de lakens zijn, hoe de structuur op mijn vingers voelt, hoe bloemig de geur van de wasverzachter is.

Het is nu een mooie tijd om nog bewuster te (leren) leven.   

Beantwoorden
Marcel van der Putten
Berichten: 973
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

@beauterham

Je hebt wederom weer een uitgebreide en super mooie recensie geschreven over jouw ervaring. Dat je in remissie bent van je depressieve episode gaf me een goed gevoel en ik ben blij dat je die diagnose heb mogen aanhoren.

Super bedankt voor wat we samen hebben mogen meemaken!

Ik wil je nog een leestip meegeven. Het gaat om de twee boeken die worden besproken in het volgende artikel.

Jeugdtrauma verwerken

Het gaat dus om deze twee boeken: Wanneer koesteren hoop betekent van John Brandshaw en Het drama van het begaafde kind.

Nogmaals bedankt voor het vertrouwen en de mooie teksten.

Beantwoorden
1 reactie
762ca35600c95205a5ee437ee37358e9?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
(@beauterham)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Active Member
Berichten: 5

Leuk om te horen Marcel, het was fijn om dit samen ondernomen te hebben! En dank je wel voor de boekentips, ik heb de samenvattingen bekeken en ze lijken me interessant!

Beantwoorden
Marcel van der Putten
Berichten: 973
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

@beauterham:

Ik had vandaag zin om jouw recensies van jouw 2 truffel ceremonie trips te herlezen. Ik voel nu opnieuw die blijdschap die ik eerder kreeg van jouw fantastisch omschreven trips. Wie weet zou jij iets moeten doen met je schrijftalent.

Ik hoop dat alles bij jou gaat zoals je het wilt zien en dat het leven goed voor je is.

Groetjes,

Marcel

Beantwoorden
762ca35600c95205a5ee437ee37358e9?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@beauterham)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoi Marcel,

Sinds mijn laatste bericht is er al weer een jaar verstreken en ik vind het leuk om een korte update met je te delen. Het gaat goed met me, mijn depressieve stemming is niet teruggekomen. Ik heb wel sombere momenten gehad, wat moeilijke momenten, maar het was geen depressie. Het spreekwoordelijke licht is aan en de storm is overgetrokken.

Ik denk nog regelmatig terug aan onze sessies en hoe bijzonder en waardevol deze nog steeds voor me zijn. Het is een bepaald warm gevoel ten aanzien van mezelf en anderen wat op sommige momenten me nog eens op komt zoeken, en ook een diepe gevoelsherinnering aan wie ik als kind was maar met wie ik het contact in mijn jeugd verloren ben geraakt. Deze herinnering is diep helend voor me geweest, ik heb in mijn depressie enorm geworsteld met de vraag wie ben ik, intellectueel heb ik geprobeerd om deze vraag op verschillende manieren voor mezelf te beantwoorden, maar het blijkt uiteindelijk een gevoel voor mij te zijn, een diepe herinnering. Ik heb uiteindelijk geen woorden nodig gehad om de vraag wie ben ik te beantwoorden, wat ironisch voor me is aangezien ik een verbaal ingesteld mens ben.

Hoe gaat het met jou en triptherapie? De website ziet er fantastisch uit en ik zie ook veel mooie recensies van andere klanten 🙂

Groetjes,

Beauterham

Beantwoorden
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 973

@beauterham

Met mij gaat het top. De corona situatie zorgde wel voor iets te veel rust naar mijn smaak. Nu trekt het werk weer aan en gaat triptherapie groeien naar wat er in het begin al voor ogen was. Mede dankzij goed verwoorde recensies zoals die van jouw en een hogere acceptatie van psychedelische therapie hopen we dat triptherapie binnen 5 jaar onder de reguliere zorg gaat vallen. De site wordt langzamerhand aangepast en vernieuwd. Zo is alles in beweging.

Het doet me goed om te horen dat de mindere momenten in je leven er niet voor zorgen dat in een depressie komt. Zo kan je meer genieten van de mooiere dingen in het leven als die zich presenteren.

Het gaat je goed en bedankt voor je tijd om te reageren,

 

Marcel

 

Beantwoorden
762ca35600c95205a5ee437ee37358e9?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@beauterham)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoi Marcel en forumleden,

Inmiddels zijn er weer 3 jaar verstreken sinds mijn laatste post. Ik kan me inbeelden dat het voor sommige mensen die ook worstelen met depressies interessant is om nog een update over mijn verloop te krijgen.

Mijn depressies zijn niet meer teruggekomen, het voelt alsof ik het grotendeels ontgroeid ben (ik heb er zo'n 15 jaar aaneengesloten met tussenpozen last van gehad). Het klinkt wellicht paradoxaal, maar ik denk dat de depressies voor mij uiteindelijk de weg zijn geweest naar meer gezondheid en welzijn. De pijn van de depressies is voor mij de sterkste motivator gebleken om te willen helen. Ik heb geleerd dat rouwen het proces is wat leidt tot heling; het herontdekken en leren omarmen van mooie, lelijke en beschadigde delen van mezelf die er vroeger als kind niet mochten zijn en waar ik geen uitdrukking aan mocht geven. Rouwen is voor mij het grote geheim gebleken, iets waar ik me pas de laatste paar jaren bewust van ben, ik had hier eerst geen conceptualisatie van. Terugkijkend op mijn eerste keer triptherapie vond deze plaats tijdens een fase van mijn leven waarin ik al bezig was met rouwen.

Tijdens triptherapie heb ik een essentieel puzzelstukje gevonden wat me geholpen heeft te realiseren wie ik ben op gevoelsniveau. Voorafgaand aan triptherapie probeerde ik hier vanuit mijn ratio een antwoord op te vinden, maar ik moest eerst in elke vezel van mijn wezen voelen wie ik was voordat dit voor mij volledig indaalde. Wetende wie ik ben op gevoelsniveau, heeft het voor mij mogelijk gemaakt om nog dieper te rouwen. Ik realiseer me nu dat rouwen voor mij levenswerk is, hoe meer ik ontwikkel als mens hoe meer nieuwe facetten van mijn verleden (mijn trauma's) naar bovenkomen die liefde en nieuwsgierigheid vragen, waar ik om kan rouwen. Carl Jung noemt dit proces van groei 'de omcirkeling van het zelf', de groei van een mens als een cyclische reis, niet lineair, eerder een reeks fasen en herhalingen. Naarmate je als mens groeit ervaar je jezelf op een manier die eerst voor je onbekend was, waarbij ook nieuwe facetten van je trauma's (i.e. emotionele wonden) op de voorgrond treden.

Hoe ik nu naar triptherapie kijk is dat het een pijnlijke jeugd en/of een zwaar leven waarschijnlijk niet in één keer goed zal maken, maar dat het wel zeer ondersteunend kan zijn in je reis.

Marcel, heel fijn te zien dat je team zo gegroeid is en dat het goed gaat met Triptherapie, je doet mooi werk!

Beantwoorden
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 973

Hoi @beauterham 

Ik vind het heel tof dat je na meer dan vier jaar na jouw sessie en drie jaar na je laatste reactie de moeite neemt om een reactie te schrijven. Ik denk dat jouw recensie en updates een hoop mensen over de streep hebben gehaald om toch een psychedelische sessie te boeken.

Van nature is een depressie een signaal dat er iets moet veranderen. Het wilt je laten bewegen naar een andere omgeving en daarmee een andere situatie met wellicht de oplossing, dus de absentie van triggers van angst of ontstekingsbevorderende invloeden. Paradoxaal is het dus niet. Het is hetzelfde dat pijn zorgt voor verandering in gedrag ter bescherming van het lichaam.

In mijn reactie van 3 jaar terug schreef ik over de verwachting dat Triptherapie onder de reguliere zorg gaat vallen binnen 5 jaar. Het lijkt erop dat het uit gaat komen en daardoor moesten we ook groeien. We gaan dit jaar nog wat psychologen in dienst nemen om klaar te zijn voor de transitie.

Bedankt voor je update en zeer leuk om te lezen dat het goed met je gaat!

 

Beantwoorden