cropped-Triptherapie-transparant.png
Meldingen
Alles wissen

Psychedelisch nieuws maart 2024

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
51 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 898
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Psychedelisch nieuws maart 2024

Volgens de Bing Copilot is dit het laatste nieuws over psychedelische therapie

In maart 2024 zijn er enkele interessante ontwikkelingen geweest op het gebied van psychedelische therapie in Nederland:

  1. Wetswijziging: In januari 2024 heeft de Tweede Kamer een nieuwe wet goedgekeurd die het makkelijker maakt om hele groepen psychedelische stoffen in één klap te verbieden. Deze wet moet nog wel worden goedgekeurd door de Eerste Kamer voordat deze van kracht wordt. Het stofgroepenverbod kan invloed hebben op de beschikbaarheid van bepaalde psychedelische therapieën1.

  2. Legale stoffen: Op dit moment is psychedelische therapie in Nederland nog mogelijk met legale stoffen. Hieronder staan enkele voorbeelden van stoffen en hun status voor en na het nieuwe stofgroepenverbod:

    • Psilocybine: Illegaal, maar mogelijk met truffels.
    • MDMA: Illegaal, maar mogelijk met analogen (let op: dit kan veranderen).
    • LSD: Illegaal, maar mogelijk met analogen.
    • Ayahuasca: Illegaal.
    • Psilohuasca: Legaal.
  3. Toekomstperspectief: Hoewel het moeilijk is om de toekomst exact te voorspellen, zijn er ontwikkelingen om psychedelische therapie te erkennen als medische behandeling. Dit kan het aanbieden en vergoeden van psychedelische sessies vergemakkelijken. Verwacht wordt dat psychedelische sessies vanaf deze zomer minder makkelijk gegeven kunnen worden, maar dat psychedelische therapie binnen één of twee jaar als officiële behandeling wordt erkend1.

Voor het actuele aanbod en de wettelijke bepalingen kun je terecht op de website van psychedelische therapie Nederland. 🌿🧘‍♀️

 
Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden