Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoudsopgave

Over Gijs

In het begeleiden van psychedelische sessies komt al mijn ervaring en kennis bij elkaar.

Ik heb meer dan dertig jaar ervaring als trainer en therapeut. Mijn basis ligt in de reguliere GGZ waar ik werkte als behandelaar binnen crisisinterventie en psychotherapie en daarnaast in mijn persoonlijke en professionele spirituele training en ontwikkeling.

Vanaf mijn 19e jaar ben ik gaan mediteren. Uit interesse, maar toen vooral ook uit noodzaak. Omdat ik in die tijd worstelde met angst, paniek en depressieve klachten was ik wanhopig op zoek naar een uitweg uit die ellende. Meditatie bracht me heel veel en is sindsdien een rode draad in mijn leven gebleven. De ervaring van hoe het is om je volkomen gevangen te voelen in angst en somberheid is later bijzonder waardevol geweest. Omdat ik die menselijke ervaring van het worstelen en lijden al vroeg in mijn leven van binnenuit leerde kennen, heeft dat me geholpen om een heldere intuïtie en sensitiviteit te ontwikkelen voor wat er bij iemand speelt.

In de jaren dat ik als behandelaar binnen de GGZ werkte had ik het geluk dat ik ook verschillende lange meditatie retraites kon volgen. Omdat meditatie mij zo veel goeds bracht was ik op zoek naar een manier om binnen mijn werk meditatie te combineren met de therapie. Ik implementeerde daarom in 2006 de mindfulnesstraining binnen de GGZ.

Sinds 2008 werk ik alleen nog vanuit mijn eigen praktijk. Naast individuele psychotherapie en coaching, gaf ik honderden meditatie groepstrainingen zoals de mindfulnesstraining en verdiepende trainingen (onder andere compassietraining, interpersonal mindfulness, ACT, Open Focus) en meditatie retraites en workshops.

In 2010 ontmoette ik Mooji, een spirituele gigant. In contact met Mooji ontstonden diepe spirituele ervaringen en inzichten waarmee het perspectief en de inspiratie van waaruit ik leef definitief veranderde. Het had een beslissende impact in mijn leven. Hij is sindsdien mijn belangrijkste leraar en ik breng ieder jaar tijd bij hem door. Nu werk ik als therapeut voor Triptherapie en als trainer en therapeut voor Open focus.

Specialisme

Ik heb veel ervaring opgedaan binnen de reguliere GGZ en ik heb binnen dat kader een heel scala aan opleidingen gevolgd. Maar mijn manier van werken is langzaam maar zeker ingrijpend veranderd en steeds meer verweven met spiritualiteit. Ik biedt therapie en coaching waarin het fundament een nuchtere spiritualiteit is.

De scheiding die altijd heeft bestaan tussen traditionele therapie en spiritualiteit beschouw ik als een tragische vergissing. Want het is juist de spirituele dimensie in ons die helend is en waar we kracht en genezing vinden.

In mijn begeleiding kun je elementen terugzien van mindfulness en andere meditatieve benaderingen, compassietraining, ACT, ademwerk, hatha yoga en non-dualistische vormen van psychotherapie.

Enkele opleidingen die me daarin ondersteunen waren de mindfulness trainersopleiding en mindfulness-based stress reduction in mind-body medicine bij de grondleggers van de mindfulnesstraining, Jon Kabat-Zinn en Saki Santorelli, mindfulness & psychotherapy bij Ronald D. Siegel, Acceptance and Commitment Therapy, ACT (Rino 2008, Gijs Janssen 2012), compassietraining MBCL, Interpersonal Mindfulness trainer, Wandelcoaching, Ademwerk en Open Focus trainer (dr. Les Fehmi, Princeton V.S.).

 

Mijn eigen ervaringen met psychedelica

Vroeger heb ik verschillende trips met LSD en paddo’s gemaakt. Maar dat was recreatief. Dat is een compleet andere ervaring dan een begeleide en doelbewuste innerlijke reis. Mijn eerste begeleide psychedelische reis vond ik een openbaring. Het voelde als een grote schoonmaak. Een innerlijke reis waarin ik allerlei delen van mezelf omarmde en verwelkomde en waarin ik ook met grote beslistheid stukken los kon laten. Het was alsof een heleboel puzzelstukjes op zijn plek vielen. Het was zo’n effectieve en mooie manier van werken dat ik er ook in mijn werk als trainer en therapeut mee aan de slag wilde. Ik ben meer ervaring gaan opdoen. Met micro-dosing en met gewone tot zeer hoge doseringen. Ik verdiepte me in de literatuur, het wetenschappelijk onderzoek en volgde verschillende opleidingen voor trip facilitator en voor psychedelische therapie. Ik zie nu hoe hierin al mijn eerdere ervaringen en kennis met therapie en spiritualiteit, samen zijn gekomen.

Mijn aanpak

In mijn begeleiding zijn eenvoud en moeiteloosheid het fundament. Geen complexe psychologiserende verklaringen, maar een zachte en heel directe benadering. Wat je pad ook is, wordt vrienden met jezelf. Je hoeft niet eindeloos te psychologiseren. Ben aardig, liefdevol en vergevingsgezind voor jezelf. Anders blijf je struikelen over wie je bent.

Spiritualiteit vraagt én biedt de kracht om dingen onder ogen te zien zoals ze zijn. Toestaan dat dit moment is zoals het nu is. Vrede sluiten met dit moment. Openen voor wat er is en het vruchteloos vechten en worstelen loslaten.

Het is precies daarin dat psychedelica een enorm heilzame rol kunnen spelen. Psychedelica openen je gemakkelijk voor je spirituele dimensie. Het kan je daarmee inzichten en ervaringen van diepe verbondenheid en dankbaarheid brengen en je opnieuw openen voor de schoonheid en de magie van dit moment.

Een psychedelische reis is geen lichtzinnige onderneming; op de juiste manier aangegaan is het een diepgaande verkenning van je zelf. Het nodigt uit tot introspectie, reflectie en het stellen van vragen die de kern raken van wie je bent. Het is een zoektocht naar geluk en tevredenheid, niet in de buitenwereld, maar binnenin je zelf. Het helpt je om te zien wat je daar in de weg zit. En hoe groter je bereidheid om het aan te gaan, hoe vruchtbaarder en gemakkelijker je reis is. Het is een uitnodiging om de mysterieuze diepten van je bewustzijn te verkennen en te ontdekken wat daar wacht om onthuld en geïntegreerd te worden. Zodat je meer verbondenheid, ruimte en rust ervaart. Zodat je thuis komt in je Zelf.

870326b7 ee74 48d4 b58f a70a0070bab0 -Gijs

Ik help met voorbereiden

Wanneer je trip is gepland kunnen we contact hebben (telefonisch of online) om wat uitgebreider je verwachtingen en wat je hoopt dat het je brengt te bespreken. Misschien vind je het ook wel spannend. Dat is begrijpelijk en heel gewoon.

Ik vertel je over wat je kunt verwachten, over je begeleiding en over hoe je je voorbereid.

Net zoals bij de voorbereiding van iedere avontuurlijke reis is het een goed idee om bij een aantal zaken stil te staan zoals: waarom en vanuit welke intentie wil je deze reis maken. Wat hoop je dat het je brengt? – Wat heb je nodig tijdens deze reis? Dat gaat ook over vaardigheden die je vooraf kunt gaan trainen. Ik vertel je over wat je kunt verwachten, over je begeleiding en over hoe je je voorbereid.

Ik zal je vervolgens wat leesmateriaal en eventueel voorbereidende oefeningen sturen. Het belangrijkste doel is: dat jij een duidelijk beeld krijgt van het hele traject en de begeleiding daarin en dat jij duidelijk hebt met wat voor intentie je de innerlijke reis maakt.

De psychedelische therapie

Naast de sessies op locatie van de klant kan je gebruik maken van mijn praktijkruimte op een prachtig landgoed bij ‘s-Hertogenbosch. Dat is in een prachtige landelijke omgeving met bossen en velden. Boek dat bij voorkeur in combinatie met een overnachting, zodat je na de trip niet meteen hoeft te reizen. Er is slaapgelegenheid voor 2 personen, dus desgewenst kun je iemand uitnodigen om samen te overnachten als je dat fijn vindt. Neem contact met me op als je daarin bent geïnteresseerd.

s-Hertogenbosch psychedelische therapie
Psychedelische sessie in s-Hertogenbosch

Contact opnemen met Gijs

Wil je eerst even verbinding maken voordat je een sessie met Gijs boekt? Dat is heel begrijpelijk! Je kunt contact met Gijs opnemen via één van de onderstaande mogelijkheden. Voor telefonisch contact kan je het beste bij geen gehoor een bericht naar me sturen via Whatsapp, Telegram of email.

Psychedelische sessie boeken met Gijs

Ik ben beschikbaar in een gebied rondom ’s-Hertogenbosch op maximaal 1 uur rijden. Daar vallen steden onder zoals Utrecht, Zaltbommel, Nijmegen, Oss, Uden, Best, Eindhoven, Tilburg en Breda. Houd er rekening mee dat ik maximaal één uur reistijd aanhoudt. Buiten de spits kunnen dat meer kilometers zijn als binnen de spits. Daar houd ik met de planning dus graag rekening mee. Daarbij is het tarief 50 cent per kilometer. De afstand wordt berekend van en naar de postcode 5231EK.

Je kunt natuurlijk ook mijn praktijkruimte inclusief overnachting boeken, een fijne ruimte op een prachtig landgoed bij ‘s-Hertogenbosch. Neem contact met me op als je wil overleggen of als je wil kennismaken.